Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2013. 19:23 >> 19:24
1

UOČI LOKALNIH IZBORA

Vujović: SDP odmjerava snagu

Najave iz Socijaldemokratske partije o prekompoziciji političkih snaga u Crnoj Gori, politički analitičar Zlatko Vujović vidi kao odmjeravanje snaga pred lokalne izbore u Glavnom gradu. Oni će, dodaje Vujović, biti test za eventualnu prekompoziciju na nacionalnom nivou.

"To su probni baloni koje SDP pušta iz razloga da bi testirao neka rješenja. Činjenica je da je došlo do približavanja dijela opozicije i SDP-a, i meni sve to djeluje kao jedna priprema za naredne lokalne izbore. SDP se sve više distancira od DPS-a i očekivano je da nastupe samostalno na izborima u Podgorici i da se tu, ali i oko drugih gradova vodi polemika da li će DPS držati vlast u nekim gradovima ili će je preuzeti SDP podržan sa ostalim opozicionim partijama", rekao je Vujović Atlas televiziji.

A upravo lokalni izbori u Podgorici, smatra Vujović, biće test za eventualnu prekompoziciju na nacionalnom nivou.

"Kada govorim o SDP-u, mislim da oni u ovom trenutku imaju najveću rezervu vezano za samu opoziciju koja nema dovoljno garancija da, ukoliko dođe na vlast, neće ponovo pokrenuti identitetska pitanja . U svakom slučaju SDP-u trebaju garancije", mišljenja je Vujović.

Na drugoj strani, Vujović ističe da je DPS partija koju ne bi trebalo potcjenjivati.

"Oni su uvijek imali jednu snažnu i kvalitetnu vještinu preživljavanja . Oni vjerovatno sada pregovaraju sa nekim drugim političkim partijama. Ako ne pregovaraju direktno, onda otopljavaju neke odnose da bi eventualno potražili neke nove koalicione partnere, ukoliko SDP pređe na drugu stranu", rekao je Vujović.

Sa zahtjevima opozicije sa protesta, saglasan je i SDP, ističe Vujović. Ali dodaje da je "lex specijalis" ono oko čega može biti sporenja.

"To definitivno neće biti prihvatljivo. I od strane predsjednika SDP-a je rečeno da je lex specijalis sporan, gdje bi se praktično anulirali rezultati koje je proglasila Državna izborna komisija. SDP to neće prihvatiti", istakao je Vujović

Govoreći o aferi Snimak, Vujović kaže da bi trebalo ozbiljno shvatiti poruke šefa delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitje Drobnjiča da se poglavlje 23 i 24 neće otvoriti dok se ne ispita ta afera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније