Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

28. 07. 2016. 11:16 >> 11:36
5

USVOJE LI UGOVOR S A2A

Rakčević: Preispitaćemo ostanak u Vladi

Građanski pokret URA će se na svojim organima izjasniti o izlasku iz Vlade izbornog povjerenja, ako DPS izglasavanjem ugovora sa A2A i odbijanjem izmjena medijskih zakona, koruptivnom većinom u Skupštini Crne Gore, sruši Sporazum vlasti i opozicije, saopštio je lider GP URA, Žarko Rakčević.

 

Rakčević je rekao da su predstavnici GP URA ovih dana imali konsultacije sa kolegama iz Demosa i Socijaldemokratske partije (SDP).

On je, na današnjoj konferenciji za novinare, podsjetio da "trojka" ne funkcioniše kao koalicija, ali da na gotovo sve stvari gledaju identično. 

"Trojka" identično o problemima

Na pitanje kakvo je raspoloženje SDP-a i Demosa, kad su u pitanju ključni sporovi između "trojke" i vlasti, Rakčević je odgovorio da postoji visok stepen identičnih ocjena prema onome što radi DPS, a tiče se ugovora sa A2A, Termoelektrane, Buljarice, medijskih zakona...

"Mi smo ovih dana imali konsultacije, razgovorali smo s kolegama iz Demosa i SDP-a. Znate da to od početka nije koalicije, ali na ove stvari gledamo identično. Svako je na svojim organima donio odluku da podržava sporazum, ali ako se sporazum ljulja, svako individualno donosi odluke", rekao je Rakčević.

Istakao je da će i narednih dana imati konslutacije, ali da će svako donositi svoju odluku.

"Govorim ovdje u ime Ure. Ovo je želja i upozorenje da ne bi bilo dobro da se naruši sporazum", rekao je Rakčević.

On je rekao da u Vladi izbornog povjerenja nijesu iz želje za koalicijom sa DPS-om. Saopštio je i da Crnoj Gori trebaju mirne promjene i oporavak od loše i neodgovorne vlasti.

Govoreći o posljedicama izlaska iz Vlade izbornog povjerenja, Rakčević je rekao da će to biti loše po Crnu Goru.

EPCG kičma sistema

"Ali ne želimo pučeve, destabilizaciju Crne Gore. Sarađivaćemo samo sa onima koji Crnu Goru vide kao građansku, sekularnu državu", kazao je Rakčević.

Saopštio je da je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) kičma sistema, te da je za Uru neprihvatljivo da se poslije višegodišnjih tajnih pregovora "sad na brzinu, dva mjeseca pred izbore, preglasavanjem umjesto konsenzusom rješava ovo sudbonosno pitanje".

"Nesporno je da je Đukanović potpisao i da se obavezao da se takve odluke donose konsenzusom. Sad naknadnom pameću negira i Sporazum i svoj potpis, i tačno je da ovakvih 'oriđinala' nema nigdje na svijetu", rekao je Rakčević.

On je podsjetio da je URA tražila ozbiljan dijelog oko EPG i odlaganje.

"Kad već sedam godina pregovarate sa A2A, a tri godine sa Škodom, elementarna dužnost je da ponudite javnosti i partnerima odgovore o dosadašnjim rezultatima i posljedice predloženih rješenja, i da odložite na par nedjelja poslije izbora donošenje strateških odluka. Danas bi trebalo da se odlučuje o ponudi Škode, a ne zna se ni cijena", rekao je Rakčević.

DPS smišljeno ruši Sporazum

Prvi čovjek GP Ura je pojasnio da Vlada izbornog povjerenja sa kontrolorima nije nikakva koalicija. Istakao je da su kontrolori Ure svakog dana iznosili u javnost primjere zloupotrebe državnih resursa.

"Od Borisa Marića, Rada Miloševića u ZZZCG, Ašanina u Direkciji za saobraćaj, Merdovića u Poreskoj upravi, Radovanića u Upravi carina,d o Mijovića u EPCG, Bečanovićke u obrazovanju, popovićke u opštini Kotor. JAvnosti su predočili stotine primjera neplaćenih i oproštenih miliona poreskih, carinskih i koncesionih dugova ortaka DPS-a", rekao je Rakčević.

On vjeruje i da su rezultati tih kontrola razlog zbog kojih DPS smišljeno ruši Sporazum.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније