Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

26. 07. 2016. 15:38 >> 18:00
2

ĐUKANOVIĆ PONOVIO

Ne treba nam konsenzus o A2A

Premijer Milo Đukanović, povodom ugovora sa italijanskom kompanijom A2A, poručio je da Vlada ne smije dozvoliti da, zbog opozicionog protivljenja, važne odluke budu paralisane, ponavljajući da o tom, ali i o drugim pitanjima, nije neophodan konsenzus u Vladi izbornog povjerenja.

Premijer se u Beranama osvrnuo na ugovor sa italijanskom kompanijom A2A, rekavši da Vlada ne smije dozvoliti da, zbog opozicionog protivljenja, važne odluke budu paralisane. On je ponovio da o tom, ali i o drugim pitanjima, nije neophodan konsenzus u Vladi izbornog povjerenja.

"Priča o konsenzusu nije realna. Nije ovo naknadna pamet. Nego, da me je bilo ko, u mjesecima pregovora, pitao o tome, da li da u Vladi odlučujemo konsenzusom, nasmijao bih mu se u lice, jer bi to bio još jedan crnogorski oriđinal. Toga na svijetu nema", ocijenio je Đukanović.

Đukanović je poručio, misleći na opoziciju, da se u Vladu ne ulazi da bi se ona paralisala, već da bi se u njoj radilo.

"Investitore s juga sve češće interesuje sjever"

Đukanović je danas boravio u radnoj posjeti Opštini Berane, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima, a tema razgovora bila su pitanja vezana za poboljšanje infrastrukture, kao i povećanje zaposlenosti.

Kada je infrastruktura u pitanju, ocijenjeno je da se ulažu veliki napori na njenom poboljšanju, a dobar primjer je izgradnja autoputa koji će otvoriti novu perspektivu Berana i sjevera države.

Đukanović je istakao da je veoma važna izgradnja puta od Berana do Kolašina, koji će, kako navodi, doprinijeti kvalitetnijoj valorizaciji planine Bjelasice, a time i poboljšati standard građana tog kraja.

"Lokalna samouprava, u saradnji sa Vladom, u narednom periodu treba da se usredsrijedi na završetak više komunalnih projekata, među kojima treba izdvojiti kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, vodosnabdjevanje, te sanaciju deponije i stvaranje preduslova za dugoročno rješavanje tog problema", kazao je Đukanović, ističući važnost društvene infrastrukture.

Dodaje da je pri kraju izgradnja sportske dvorane, kao i da je u realizaciji nova poliklinika, ali i projekat Univerzitetskog centra u Beranama.

"Dogovorena je i izgradnja novog Centra za kulturu", kazao je Đukanović.

Đukanović se posebno osvrnuo na problem nezaposlenosti. Paradoksalno je, kazao je Đukanović, da Vlada nudi poprilično podsticajnih mjera kako bi se građani odvažili i krenuli u sopstveni biznis.

"I pored dovoljno sredstava za takve inicijative, one su još uvijek nedovoljne. Time se nameće zaključak da nemamo dovoljno preduzetničkog znanja, što u narednom periodu treba da unaprijedimo, sve do one mjere koja će obezbijediti dovoljno programa za otvaranje novih mjesta koja bi zadovoljila potrebe sredina na sjeveru", ocijenio je Đukanović.

Ističe da sa pobojšanjem infrastrukture na sjeveru raste interesovanje investitora za to područje.

"Sve je uočljivije da investitori sa juga sve češće se interesuju za sjever države", kazao je Đukanović.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić istakao je da je veliki broj projekata u završnoj fazi realizacije, zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore, složivši  se sa premijerom da problem nezaposlenosti treba da u narednom periodu bude zajednička briga lokalne samouprave i Vlade.

"Paralelno sa nezaposlenošću treba rješavati komunalnu i drugu infrastrukturu, kako bi se stvorili preduslovi za dolazak kvalitetnih investitora", kazao je prvi čovjek Berana. 

Radnom sastanku prisustvovali su potpredsjednik Vlade Petar Ivanović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević i generalni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija Nikola Vukićević. U posjeti Beranama, u delegaciji Vlade bili su još ministar kulture Pavle Goranović i direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније