Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

26. 07. 2016. 08:09 >> 09:24

KACIN O PROTOKOLU

London i Ankara neće odugovlačiti

Slovenački ambasador pri NATO-u Jelko Kacin ocijenio je da proces ratifikacije pristupnog Protokola veoma dobro napreduje i da očekuje takav trend i u narednim mjesecima.

Slovenački diplomata je dodao da ne očekuje probleme prilikom potvrđivanja tog dokumenta u Turskoj i Velikoj Britaniji bez obzira na događanja u tim državama

"Nema nikakvog razloga za skepsu ili bilo kakvu sumnju da bi Ankara, ali i London mogli da eventualno odgode ratifikaciju Protokola. Taj dokument je potpisan u Briselu od strane ministara vanjskih poslova svih država članica NATO-a i svi će se striktno držati tog potpisa", rekao je Kacin za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija nije najavila izlazak iz NATO niti izlazak iz Evrope.

"Samo je izglasala odlazak iz Evropske unije. Međutim, i za tu najavu se još sa sigurnošću ne zna šta i kako. Britanci nijesu očekivali takav ishod i sada im je teško. Oni su posvećenizajedničkoj kolektivnoj odbrani i znaju šta Alijansa znači u bezbjednosnom i političkom smislu", kazao je Kacin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније