Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2016. 17:43   >>  17:24 14

"RATIFIKACIJA ŠTO PRIJE"

Kongres SAD-a će podržati Crnu Goru

Kongresmen Tom Gofus, rekao je da će Kongres Sjedinjenih Američkih Država (SAD) podržati Crnu Goru, naglašavajući uvjerenje da će procedura ratifikacije Protokola biti završena što skorije.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da su načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivan Mašulović, razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD, koju je predvodio Gofus, predstavnik Odbora za Oružane snage SAD u Senatu i glavni zaposlenik u Pododboru za rastuće prijetnje i sposobnosti.

Navodi se da su sagovornici izrazili zadovoljstvo kvalitetnom i intenzivnom bilateralnom saradnjom Crne Gore i SAD.

Gofus je, kako su rekli, čestitao Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima na polju evroatlantskih integracija. On se posebno osvrnuo na učešće Crne Gore, kao buduće članice Alijanse, na NATO Samitu u Varšavi u julu ove godine.

"Samardžić upoznao je predstavnike Kongresa sa predstojećim obavezama koje Vojsku Crne Gore očekuju do punopravnog članstva u Alijansi, ističući da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore posvećeno nastaviti da razvijaju vojne sposobnosti kroz dalje unapređenje i modernizaciju sistema odbrane", kaže se u saopštenju.

Samardžić je naglasio značajan doprinos SAD Crnoj Gori u procesu modernizacije i reformi sistema odbrane, radi dostizanja potrebnog nivoa interoperabilnosti VCG.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore informisao je sagovornike o projekcijama za učešće u NATO komandama, kao i o aktuelnom učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama.

Sagovornici su se osvrnuli na aktuelnu bezbjednosnu situaciju u međunarodnoj zajednici, ističući potrebu za efikasnim i adekvatnim odgovorom terorizmu.

Mašulović je naglasio da će Crna Gora, kao i u prethodnom periodu, biti odgovoran saveznik, te da će u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, nastaviti da promoviše značaj bezbjednosti i stabilnosti, kako u regionu, tako i u međunarodnoj zajednici.

On je iskazao uvjerenje da će SAD, i u ovom segmentu evroatlantskih integracija podržati Crnu Goru, a posebno u vidu što skorije ratifikacije Protokola o pristupanju od strane SAD.

"Kongresmen Gofus istakao je da će Kongres SAD podržati Crnu Goru, naglašavajući uvjerenje da će procedura ratifikacije biti završena u što skorijem roku", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније