Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

25. 07. 2016. 17:15 >> 17:02

PAJOVIĆ SAOPŠTIO

Skupština od 2. juna usvojila 132 pravna akta

Skupština Crne Gore od 2. juna usvojila je 132 pravna akta, a do kraja sedmice planirano je usvajanje još 21 prijedloga zakona, saopštio je predsjednik parlamenta Darko Pajović.

On je danas, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u Podgorici primio u oproštajnu posjetu šefa delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, ambasadora Mitju Drobniča.

Navodi se da je Pajović rekao da je zadovoljan što su u četiri godine, tokom manadata Drobniča odnosi Crne Gore i EU otpočeli kvalitetniju fazu koja i institucionalno i suštinski podrazumijeva najviši mogući nivo odnosa koje EU ima sa državama ne-članicama.

Pajović se zahvalio i na podršci Skupštini, koja je donijela niz novih zakona koji su omogućili otpočinjanje, ali i nastavak pregovora Crne Gore sa EU, od seta zakona vezanih za pravosuđe, sudstvo, tužilaštvo do seta izbornih zakona, što je značajno uticalo na dalju demokratizaciju društva.

Navodi se da je Drobnič naglasio je da su ove četiri godine dobar momenat da se napravi analiza ostvarenih rezultata i istakao da se pokazalo koliko je bila pravilna odluka EU da se otvore pregovori sa Crnom Gorom krajem 2012.

Sagovornici su izrazili nadu da će ispunjavanje obaveza iz Sporazuma između vlasti i opozicije, rezultirati održavanju fer i slobodnih izbora.

"Predsjednik je informisao i o intenzivnim aktivnostima Skupštine u nepunih dva mjeseca, gdje je Skupština od 2. juna ove godine godine usvojila 132 pravna akta, a da se do kraja ove sedmice planira usvajanje još 21 prijedlog zakona", piše u saopštenju iz Pajovićevog kabineta.

Što se tiče ispunjavanja obaveza iz Sporazuma, Pajović je dodao da je Administrativni odbor poslao Skupštini prijedloge za imena članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.

Pajović je rekao da je Administrativni odbor posao i prijedloge članova Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, a shodno članu 64b Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније