Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 07. 2016. 13:39 >> 13:22

IZ SDP-A PORUČUJU

Petnjica jedina u CG nema Hitnu pomoć

Očekujući da budu ravnopravni sa svim građanima Crne Gore, Petnjičanima se svakim danom pokazuje da oni to nisu, pa tako i posljednjom posjetom ministra zdravlja koji je došao u Petnjicu i tom prilikom nijednim gestom nije pokazao da mu zdravstvena zaštita građana Petnjice nije u mislima ni pod razno. Kada treba da se prosipa demagogija i kuka zbog dugova napravljenih u zdravstvu, dolazi se u Petnjicu, poručili su iz SDP-ovog petnjičkog Odbora i naglasili da ta opština, jedina u Crnoj Gori nema organizovanu 24-časovnu zdravstvenu zaštitu na institucionalan način u vidu Službe Hitne medicinske pomoći.

"Čak i opština Gusinje koja je taj status dobila nakon Petnjice je taj vid zdravstvene zaštite za svoje građane obezbijedila", naveli su iz SDP-a.


Kažu kako vide da lokalna vlast taj problem iz neznanja ili nehtjenja uopšte ne registruje i stoga vjerovatno i ne reaguje na način primjeran tom problemu.

"Već improvizujući kojekakve modalitete zamagljuju oči svojim građanima, koji ne dobijaju na taj način minimum sigurnosti kakvu imaju građani ostalih opština. Napominjemo da je udaljenost najbliže Hitne pomoći koja se nalazi u Beranama do pojedinih petnjičkih mjesta i preko 40 km i da je krajnje poražavajuće i za ministra zdravlja koji drugi put dolazi bez konkretnog rješenja za ovaj problem, a i za lokalnu vlast koja je dozvolila da prođe ovoliko vremena a da narod u Petnjici i dalje bude u smislu dostupnosti zdravstvene zaštite građani drugog reda", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a naglašavaju da je u oblasti zdravstvene zaštite Petnjici prioritet otvoriti službu Hitne pomoći u punom kapacitetu bez bilo kakve improvizacije.

"Pozivamo ministra ako je ovaj put mogao doći sa pratnjom ovoliko „crnih“ službenih automobila kojima se voze direktori domova zdravlja, sledeći put u Petnjicu dođe „bijelim“ autom službe Hitne pomoći koje će koristiti Hitna pomoć Petnjice za potrebe građana. Očekujući Vas u Petnjici prije izbora „po službenoj dužnosti“ makar još jednom, nadamo se da će, narodski rečeno, za građane Petnjice biti „treća sreća“ i da će sada već višegodišnje insistiranje OO SDP-a Petnjice za formiranje Hitne pomoći uroditi plodom za vašeg mandata", zaključili su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније