Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

22. 07. 2016. 16:06   >>  15:48 1

"VJERUJU U OPORAVAK"

SDP: Građani Šavnika vape za slobodom

Koračajući kroz sedmu deceniju oslobođene zemlje, danas zbog branitelja posljednjeg totalitarnog sistema u Evropi, i u Šavniku većinski broj građana vapi za ličnom, političkom, ekonomskom slobodom, slobodom djela i misli, poručili su iz Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije iz tog grada.

"Zajedno sa ostatkom Crne Gore, Šavnik zaslužuje da sjećanje na Dan oslobođenja od fašizma proslavi oslobođen i od DPS-a. Iako je DPS u potpunosti privredno i ekonomski uništio Šavnik, raselio Drobnjake i Uskoke, te se broj stanovnika u ovoj opštini višestruko smanjiio, tako da ih sada nema ni jedna hiljada, on je koristeći ucjene, prijetnje, kupovinu i sl., uspio da u Šavnik učvrsti svoju vlast i da po svom scenariju nastavi ka pogrebu ove opštine", saopštio je presjednik OO SDP Šavnik, Miodrag Ćetković.

On smatra da su greške koje je DPS napravio uzokovale da se u Šavniku rijetko kome živi.

"Nastavili se s ovakvim upravljanjem, Šavniku prijeti opasnost od nestanka kao zasebne političko - administrativne jedinice u crnogorskom sistemu, dok su na graničnim tablama ove Opštine skoro stečeni uslovi da se umjesto njenog imena napiše “ostavite svaku nadu vi koji ulazite", kazao je Ćetković.

Kazao je da ipak vjeruje u oporavak Šavnika.

"Da će uskoro rukovodstvo ovom opštinom preuzeti ljudi koji će da grade, a ne da ruše, koji će da šire ljubav i čovjekoljublje, a ne da ostavljaju tragove mržnje i podjela. Da je moguć oporavak to nam Šavnik jemči svojim ljepotama, prirodnim i rudnim bogatstvima, čijom bi valorizacijom zdrava i odgovorna vlast u Šavniku stvorila uslove za život dostojan čovjeka", sapštio je Ćetković.

"Srećan ti praznik Opštino moja, da Ti i svi tvoji građani bez obzira u šta vjerovali, kako se osjećali šta mislili ili u šta sumnjali, svaki naredni dočekujete zdraviji, srećniji i bogatiji", poručio je presjednik OO SDP Šavnik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније