Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

15. 07. 2016. 16:14 >> 15:57
1

ANDRIUKAITIS OCIJENIO

Poglavlje 12 presudno za zdravlje građana

Ispunjavanje obaveza u poglavlju 12. (bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor) će garantovati poštovanje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane, koji su od presudnog značaja za zdravlje građana, ocijenio je evropski komesar za zdravlje i bezbjednost hrane, Vitenis Andriukaitis

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa evropskim komesarom za zdravlje i bezbjednost hrane Vitenisom Andriukaitisom, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika.

Mustafić je kazao da je Crna Gora posvećena ispunjavanju važnih strateških ciljeva koji se odnose na dalje integracije prema Evropskoj uniji i NATO savezu. Ističe da evropske integracije predstavljaju dugoračan proces koji ujedno znači i sveukupno sazrijevanje crnogorskog društva.

"Jačanje vladavine prava, podrška institucijama, primjenausvojenih zakona i borba protiv korupcije i kriminala moraju ostati u fokusu društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori", kazao je Mustafić.

Andriukaitis je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom podrške koju građani pružaju EU integracijama naglasivši da bi evropska agenda trebala ostati jedan od prioriteta u radu Skupštine.

Smatra da je EU i dalje otvorena za proces proširenja kroz punu podršku zemljama regiona koje su tom procesu. Takođe, pozdravio je potpisivanje sporazuma o fer i slobodnim izborima i formiranje Vlade izbornog povjerenja čime je, kako kaže, Crna Gora pokazala da ima snagu da prevaziđe političke poteškoće. 

Mustafić je istakao da očekuje da će oktobarski izbori biti fer i slobodni kako je definisano sporazumom koji su potpisali politički subjekti koji participriraju u Vladi izbornog povjerenja. Naglasio je da sve političke stranke u Parlamentu, nezavisno od toga da li su potpisnici sporazuma ili ne, kao izabrani predstavnici naroda imaju odgovornost za očuvanje demokratskih standarda i evropskih vrijednosti.

"Skupština će raditi intenzivno do kraja ovog saziva uz nastojanje da se razmatraju svi zakoni koji su predviđeni dnevnim redom, a posebno oni koji se tiču usaglašavanja sa evropskom legislativom", rekao je Mustafić.

Andriukaitis se posebno interesovao za zakonodavne aktivnosti u vezi sa poglavljem 12. - Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor koje je otvoreno 30. juna ove godine i od velikog je značaja za bezbjednost hrane, zdravlje građana i pristup naših proizvoda evropskom tržištu.

"Ispunjavanje obaveza u ovom poglavlju će garantovati poštovanje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane koji su od presudnog značaja za zdravlje građana. U ovoj oblasti je važno konstantno jačati ljudske resurse i motivisati ih u daljem ispunjavanju obaveza iz evropske agende", naglasio je Andriukaitis.

"Usaglašeno je da je potrebno unaprijediti zakonsku regualtivu iz poglavlja 28. - Zaštita potrošača i zdravlja koja se odnosi na oblast zaraznih bolesti, duvanskih proizvoda i supstance ljudskog porijekla", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније