Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

06. 07. 2016. 12:19 >> 12:01
4

VUJANOVIĆ - JOVOVIĆ

CG spremna da poboljša odnose s Rusijom

Usporavanje saradnje između Crne Gore i Rusije je posljedica geopolitičkog konteksta, ali naša zemlja je spremna da to prevaziđe, poručio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović, na sastanku s novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Rusiji, Igorom Jovovićem.

Vujanović je danas primio Jovovića na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

“Vujanović je konstatovao da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju s mogućnošću i zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima. Konstatovao je da je izvjesno usporavanje saradnje posljedica postojećeg geopolitičkog konteksta saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obje države. U tom smislu je ocijenio poseban značaj diplomatske misije novoimenovanog ambasadora očekujući njegov puni doprinos”, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Jovović je, kako dodaju, iskazao spremnost da se maksimalno posveti diplomatskoj misiji.

“Predsjednik je saopštio da poštuje rad dosadašnjeg ambasadora Crne Gore u Rusiji, Zorana Jocovića, koji je tu dužnost obavljao maksimalno odgovorno”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније