Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

04. 07. 2016. 18:21   >>  18:02

PAJOVIĆ - MARGVELAŠVILI

NATO i EU nemaju alternativu

Evropske i evroatlantske integracije nemaju alternativu, a Gruzija i Crna Gora pokazale su da žele da pripadaju Zapadu i baštine njegove vrijednosti, ocijenjeno je tokom posjete predsjednika Skupštine Darka Pajovića toj državi.

Kako je saopšteno iz kabineta Pajovića, njega je, tokom boravka u Tbilisiju, zvanično primio predsjednik Gruzije, Giorgi Margvelašvili.

Navodi se da se Pajović zahvalio Gruziji na porukama podrške nakon poziva i potpisivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO i upoznao sagovornika sa tekućim procesom ratifikacije, prenosi Mina.

U saopštenju se kaže da je Pajović istakao uvjerenje da će pristupanje Crne Gore Alijansi biti jasna poruka i drugim zemljama aspirantima da vrata NATO-a ostaju otvorena za one koji sprovode reforme neophodne za članstvo i doprinose bezbjednosti Alijanse.

Navodi se da je Margvelašvili izrazio zadovoljstvo što ima priliku da sa Pajovićem razgovara u ključnom trenutku za evroatlantske integracije obje države, uoči NATO Samita u Varšavi.

“Sagovornici su se saglasili da je ovo trenutak da obje zemlje pokazu demokratsku zrelost u obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, a naročito jačanju vladavine prava, profesionalnosti sudstva i tužilaštva”, saopšteno je iz kabineta Pajovića.

Pajović se sastao i s gruzijskim ministrom vanjskih poslova, Mikheilom Janelidžeom.

“Sagovornici su istakli da evropske i evroatlantske integracije nemaju alternativu, a da su obje države svojom jasnom politikom poslednjih godina odlučno pokazale da žele da pripadaju Zapadu i baštine njegove vrijednosti”, navodi se u saopštenju.

Takođe, na sastanu oajovića i predsjednika gruzijskog parlamenta je ocijenjeno da je Crnoj Gori i Gruziji mjesto na Zapadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније