Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

02. 07. 2016. 15:33 >> 14:01
5

DPS PORUČUJE

"Dritan preuzima liderstvo od Rakčevića"

Funkcioner GP Ura i nezavisni poslanik Dritan Abazović očigledno misli da je rad u Vladi neobavezno kandidovanje tema za partijska saopštenja po URA sistemu, bez izvršavanja redovnih obaveza svih koji su prihvatili da budu dio izvršne vlasti. Tako su Abazović i grupa građana URA za glavnog „izvođača radova“ izabrali da žrtvuju Milorada Vujovića, čija svakodnevna saopštenja uredno dobijaju makar po jedan argumentovan odgovor, iz Vlade ili iz diplomatskog kora. Izgleda da jos samo Vujović nije ukapirao da je žrtvovan, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

"U moru besmislenih, vjerovatno najkomičniji primjer navodne opstrukcije na koju se Abazović poziva navela je njegova koleginica Tatjana Bečanović, tvrdnjom da u Ministarstvu prosvjete nikako ne može da dobije akt o sistematizaciji na uvid. Taj dokument je, inače, dostupan kompletnoj javnosti na sajtu Ministarstva od 04. decembra 2015, kada je usvojen, i građani su ga preuzeli 412 puta. Svi, osim Tatjane Bečanović. Dakle, grupa građana koja ne zna što su izbori, jer na njih nikad nije izašla, ne zna ni gdje ni što da traži, a kamoli što su poslovi i obaveze Vladinih funkcionera", istakli su iz DPS-a.

Kako su poručili, koristan savjet za "Abazovića i njegovu grupu građana bi bio da se manu DPS-a i da se posvete svojim biračima".

"Po svemu sudeći, njegova zapaljiva i neutemeljena retorika značajno doprinosi da program naše partije bude sve prihvatljiviji njegovom biračkom tijelu. Imamo razumijevanje za Abazovićevu primjetnu nervozu, posebno nakon objavljivanja rezultata različitih istraživanja javnog mnjenja koji očigledno odstupaju od želja i procjena njegove grupe građana. Ne bi nas iznenadilo da Dritan, ukoliko procijeni da stvari ne idu onako kako je on očekivao, do izbora još koji put promeni stranački dres", saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. 

Oni su se osvrnuli i na Abazovićev nagovještaj o izlazsku opozicionih ministara iz Vlade.

"Na volju im. Građani će na izborima odrediti mjeru svima, i DPS-u i grupi građana URA i partijama čiji je on portparol, koji sve više istiskuje Rakčevića sa liderske pozicije i sve više preuzima Rudovićevu ulogu u medijskoj sferi", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније