Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2016. 21:30   >>  22:43

SJEDNICA VLADE

Odbijena inicijativa Vujovića o "Ramadi"

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore nije prihvaćena inicijativa potpredsjednika Milorada Vujovića za dostavljanje informacije Ministarstva saobraćaja i pomorstva o tome da li su zloupotrebljeni državni resursi plaćanjem partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore, od strane Direkcije za željeznice.

Vujović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, insistirao da se slučaj rasvijetli i da se utvrde sve relevantne činjenice do kraja.

U tekstu njegove inicijative navedeno je da se nada da neće doći do pokušaja zataškavanja skretanjem s teme i pravdanjem postupka poslodavca od strane vladajuće partije.

"Osoba koja je zaslužna za otkrivanje plaćanja partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore sa računa Direkcije za željeznice umjesto da dobije nagradu od ove države i društva, ostala je bez posla. Tačnije, poslodavac joj pod pritiskom nije produžio ugovor o radu. Ovaj slučaj treba da dobije tretman kakav zaslužuje jer se čini da se afera "Snimak" opet ponavlja", saopšteno je iz kabineta Vujovića.

U inicijativi se takođe tražilo da se Ministarstvo saobraćaja obaveže da, do naredne sjednice Vlade, dostavi izvještaj o utrošku sredstava Direkcije za željeznice vezano za zakup prostora u hotelu Ramada u kontekstu navoda o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, te da Specijalno državno tužilaštvo, Agencija za sprječavanje korupcije, Državna revizorska institucija i ostali nadležni organi slučaj "Ramada" uzmu u prioritetno razmatranje i odlučivanje kako bi se u nakraćem roku utvrdilo činjenično stanje i na taj način dao doprinos jačanju povjerenja u demokratski izborni proces.

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić je u diskusiji ocijenila da inicijativa nije kompletna ni objektivna jer ne uključuje navode poslanika Damira Šehovića iznijete u Skupštini da je poslanik Mladen Bojanić "ucjenjivao" i "reketirao" poslanike Socijaldemokrata da ne glasaju za izbor Darka Pajovića na dužnost predsjednika Skupštine. Vlada nije prihvatila da se izjašnjava po toj tački jer su već započeti postupci u nadležnim državnim organima – Specijalnom državnom tužilaštvu, Agenciji za sprječavanje korupcije i Državnoj revizorskoj instituciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније