Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z. [ Mina ]

28. 06. 2016. 16:55 >> 16:37

SLUČAJ "RAMADA"

ASK proslijedio dokumentaciju policiji

Agencija za sprječavanje korupcije je po podnijetoj prijavi, radi provjere navoda o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe i utvrđivanja povrede Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, pokrenula postupak i dokumentaciju dostavila Specijalnom policijskom Odjeljenju.

To je saopštio direktor Agencije Sreten Radonjić, povodom ocjene poslanika Mladena Bojanića da to tijelo nije preduzelo radnje na osnovu njegove prijave.

Radonjić je kazao da su odgovorna lica u hotelu Ramada, Direkciji za željeznice, kao i političkom subjektu Socijaldemokrate Crne Gore, u pisanoj formi dostavili podatke u rokovima koje je Agencija zahtijevala.

„Nadležne službe u Agenciji su, zaključno sa današnjim danom, vršile neophodne provjere dostavljene dokumentacije sa namjerom da se ispitaju sve okolnosti iz navoda Bojanića“, kazao je Radonjić.

Prema njegovim riječima, Agencija je 28. juna dobila obavještenje od glavnog policijskog inspektora da službenici Specijalnog policijskog Odjeljenja, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, postupaju po navedenom predmetu.

„Agencija za sprječavanje korupcije je, u skladu sa članom 37 Zakona o sprječavanju korupcije, svu dokumentaciju proslijedila službenicima Specijalnog policijskog Odjeljenja na dalju nadležnost“, naveo je Radonjić.

On je kazao da je tokom postupka pred Agencijom, Bojanić obavještavan o fazama postupka, na čemu se 22. juna i pismeno zahvalio direktoru Agencije.

„Što se tiče izjave Bojanića da Agencija ne raspolaže kapacitetima za zaštitu zviždača, saopštavamo da izjava nije istinita i nije dobijena zvaničnim putem od službenika Agencije. Suprotno navedenoj izjavi, Agencija pridaje izuzetan značaj mehanizmu zaštite zviždača i to je u nadležnost posebnog Odsjeka u Agenciji“, rekao je Radonjić.

On je, povodom konstatacije Bojanića da je dobio status stranke u postupku, kazao da taj status nije razmatran na kolegijumu direktora Agencije.

„Niti je takav status mogao dobiti u ovoj fazi postupka, imajući u vidu da se poziva na član 6 Pravila o radu Agencije za sprječavanje korupcije koja se odnose na sprječavanje sukoba interesa javnih funkcionera“, poručio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније