Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 06. 2016. 19:07 >> 18:49

URA ODGOVARA DPS-U

"Ne plašimo se ni rejtinga ni specijalnog tužioca"

Građanski pokret URA ne plaši se ni rejtinga, ni specijalnog državnog tužioca, poručili su iz tog političkog subjekta, dodajući da su svjesni svoje pozicije i padajućeg rejtinga Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a je ranije ocijenjeno da bi Građanskom pokretu URA, koji nikada nije učestovao na izborima, bilo mnogo bolje da ne rasipa uzalud energiju, već da se pripremi za izbore i pokuša da pređe cenzus od tri odsto podrške građana.

U reagovanju Građanskog pokreta URA navodi se da su u vrhu DPS-a, stvarajući paralelnu realnost preko svojih poslušnih medija i analitičara javnog mnjenja, izgleda toliko zastranili da uopšte ne vide gdje žive. 

“Zato misle da im još mogu prolaziti jeftina propaganda i montirana istraživanja kojima pokušavaju da prežive žalosne posljedice svoje politike, tako što će širiti utisak da im ne pada rejting”, kaže se u reagovanju. 

Navodi se da je vrh DPS-a pogodilo podsjećanje da su neki od onih koji rade istraživanja pravili ogromne greške pred prošle izbore, da su i za 50 odsto promašili rejtinge pojedinih stranaka i istovremeno tvrdili da će DPS osvojiti apsolutnu vlast. “To se nije desilo, a taktika im je pročitana”.

U Građanskom pokretu URA, kako su kazali, razumiju da se nekima podižu, a nekima smanjuju rejtinzi, ali realni rezulati ostaju i biće vidljivi na izborima.

“Baš zato što je URA radila istraživanja i što znamo da je naš rejting konstantno između šest i devt odsto, i da to znači da DPS ne može dobiti apsolutnu većinu, ukazujemo na smijuriju DPS-a i Demokratskog fronta (DF) i zloupotrebu "istraživača"”, navodi se u reagovanju 

Dodaje se da su samo juče objavljena tri kontradiktorna istraživanja. “Znamo dobro za poziciju URA i padajući rejting DPS-a, kao što znaju i u DPS-u, ali ta istraživanja ne objavljuju”. 

“Plaše ih se, kao što se plaše ostalih egzaktnih činjenica - da su za samo dva mjeseca podijelili svojim funkcionerima stanove vrijedne dva miliona eura i dali im preko 215 hiljada eura, da su Vladim funkcionerima i poslanicima podigli plate na preko dvije hiljade eura, dok državi prijeti slom javnih finansija, da sve nas zadužuju 1,8 miliona eura dnevno, da 65 hiljada domaćinstava prima neki od vidova socijalne pomoći”, kaže se u reagovanju.

Iz Građanskog pokreta URA su poručili da nemaju čega da se plaše.

“URA se nema čega plašiti, a mnogi iz šireg rukovodstva DPS-a bi možda trebalo da se zapitaju ko je sljedeći nakon Svetozara Marovića, Lazara Rađenovića, Žarka Pavićevića i Nebojše Radojičića”, zaključuje se u reagovanju.

 

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније