Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Ivana Šebek [ TVCG ]

24. 06. 2016. 14:39 >> 20:30
24

"NEPRIJATNA VIJEST"

Poslanici razočarani zbog Britanije

Poslanici crnogorskog parlamenta ne skrivaju razočaranje izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije. Tako značajna odluka, svakako, ima uticaja na našu zemlju, ali ne vjeruju da će doći do rasta euroskepiticizma.

Poslanica DPS-a, Maja Ćatović, ne očekuje rast broja protivnika EU integracija.

“Možda će biti nekih koji su uvijek bili protiv integracija, jer su osim protiv evroatlanskih sada i protiv integracija u EU. Ulazak u EU, kao i izlazak, zahtijeva vrijeme. Dakle, riječ je o proceduri, prema tome efekte svega toga tek ću znati kasnije. Što se tiče našeg puta, mi ćemo ići dalje ka EU”, kazala je Ćatović za TVCG.

Predsjednik SNP-a, Srđan Milić, kaže da će, pošto se prvi put dešava da neko izlazi iz EU, proces trajati.

“Imaće posljedice na mnoge elemente koji se tiču evropskih integracija. Ono što je bitno za Crnu Goru, ako govorimo jezikom integracija, mi nijesmo na tome insistirali zbog snaženja Unije nego da bismo unaprijedili sistem vrijednosti kod nas. Naš cilj i dalje ostaje”, poručio je Milić.

Azra Jasavić iz Pozitivne kaže da je izlazak Velike Britanije iz EU zabrinjavajući.

“To može imati implikacije i na ekonomsku i na političku scenu i Crna Gora je dužna da naredne dvije godine, imajući u vidu činjenicu da je definitivni izlazak predviđen u narednih dvije godine. Nije dobro ovo što se desilo, posebno imajući u vidu momenat kada jačaju desničarske i euroskeptične snage u Evropi”, ocijenila je Jasavić.

Poslanik SDP-a, Rifat Rastoder, kaže da mu vijest o izlasku Britanije iz EU nije prijatna.

“Ali, šta je tu je. Ja, kao dosljedni podržavalac ideje EU i evropskog okupljanja na principima na kojima je temeljena EU, hoću da vjerujem da to neće prekinuti ili usporiti dalji proces integracija”, kazao je Rastoder za TVCG.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније