Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 06. 2016. 16:22 >> 16:03

IZBORNI PROCES

Vuksanović: Odbor će uskoro biti formiran

Odbor za praćenje primjene zakona i drugih propisa koji je značajan za uspostavljanje izbornog povjerenja brzo će biti uspostavljen i radiće u punom kapacitetu, saopštila je poslanica Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović.

Vuksanović je agenciji MINA rekla da je formiranje odbora, koji će pratiti primjenu propisa o sprovođenju fer i slobodnih izbora ispunjenje posebnog zadataka koji je pred Radnom grupom za parlamentarni dijalog, prije godinu, postavio predsjednik Skupštine.

Ona je ukazala da je to tijelo trebalo ranije da počne sa radom, ali da je prethodno postojala jedna odluka da bi u sastav Odbora trebalo da uđu predstavnici svih političkih partija parlamenta, na bazi pariteta predstavnika opozicje i vlasti.

„U jednom momentu, poslanici Demokratskog fronta su kazali da ne žele da učestvuju u njegovom radu tako da je trebalo formalno-pravno donijeti novu odluku“, pojasila je Vuksanović.

Ona je kazala da očekuje da će ta odluka biti primijenjana kada prođe proceduru Administativnog odbora, a to je da u Odbor mogu ući predstvnici svih političkih partija koje to žele.

„S tim što se mora ispoštovai paritet u smislu zastupljenosti predstavnika vlasti i opozicije“, dodala je Vuksanović.

Ona je rekla da se nada da će rad odbora biti pojačan, kako bi imao dovoljno vremena da ostvari svoje ciljeve. „Tako da će se raditi čitavog ljeta. Neće se gledati na sat“.

„Pred nama su veliki zadaci i vjerujem da će odbor raditi u punom kapacitetu“, istakla je Vuksanović, dodajući da očekuje brzo uspostavljanje tog tijela.

„Odbor će imati mogućnost da saziva kontrolna i konsultativna saslušanja svih predstavnika državnih organa koji treba da primjenjuu norme iz oblasti izbornog zakonodavstva“, podsjetila je Vuksanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније