Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2013. 19:29 >> 19:29

AMBASADORI

Nastavak podrške nordijskih zemalja

Ambasadori nordijskih zemalja (Norveške, Danske, Švedske i Finske), akreditovani za našu zemlju, saopštili su da će nordijske države nastaviti i dalje da pružaju pomoć i podršku Crnoj Gori u realizaciji njenih vanjskopolitičkih prioriteta. Sa ambasadorima koji borave u Crnoj Gori povodom inauguracije predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, danas je razgovarao premijer Milo Đukanović.

Đukanović je, zahvaljujući na podršci koju nordijske države pružaju Crnoj Gori, istakao posvećenost Vlade ostvarenju politike finansijske konsolidacije u prvim mjesecima mandata, istovremeno naglašavajući da predstoji realizacija razvojih i infrastrukturnih projekata posebno u oblasti energetike i turizma. Unaprjeđenje kvaliteta života građana ostaje prioritet Vlade i u narednom periodu, čemu će svakako doprinijeti i ispunjavanje obaveza iz evropske i evroatlantske agende, ocjenio je premijer.

Tokom razgovora, kako je saopšteno, sagovornici su razmjenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu, pri čemu je naglašena potreba rješavanja problema kroz institucije sistema, kao i konstruktivna i proaktivna uloga Crne Gore u regionu kada je riječ o promociji evropskih vrijednosti i standarda. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније