Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2013. 16:21 >> 17:05

21. MAJ

Stranke čestitaju Dan nezavisnosti

Liberalna partija, Bošnjačka stranka i Pozitivna Crna Gora, svim građanima u Crnoj Gori, kao i našim iseljenicima, čestitale su Dan nezavisnosti. Liberali su podsjetili na dan kada je obnovljena crnogorska nezavisnost i nastavljen kontinuitet državnosti star više od devesto pedeset godina.

U predvečerje ovoga svetoga dana ne možemo a da se ne prisjetimo svih onih koji su, svojom ljubavlju i časnom borbom za samostalnu i demokratsku Crnu Goru, podnijeli ogromnu žrtvu i omogućili svima nama da danas slavimo Dan nezavisnosti. Svi oni će zauvijek biti u našim srcima, a sjećanje na njih će trajti dok god bude Crne Gore, navodi se u čestitki predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića.

Crnogorski liberali će i u narednom periodu dati svoj maksimalni  doprinos na putu evropskih integracija, vladavine prava i ekonomskom jačanju države i svih njenh građana.

I Bošnjačka stranka čestitala je svim građanima Crne Gore i pripadnicima dijsapore  Dan nezavisnosti.

Ovo je dan kada je obnovom nezavisnosti Crna Gora ponovo postala međunarodno priznata država i to odlukom svojih građana na demokratskom referendumu, kažu iz BS-a i podsjećaju da je ova stranka bila dio bloka za nezavisnu Crnu Goru, kao i da je „ veoma ponosna na doprinos pripadnika bošnjačkog naroda iz Crne Gore i dijaspore koji su dali u povratku njene državnosti“.

„Bošnjačka stranka će i dalje učestvovati u jačanju Crne Gore i njenih institucija stabilnog i demokratskog društva utemeljenog na višenacionalnom i viševjerskom skladu i  poštovanju različitosti, kao i za ubrzanje evropskih i evro-atlantskih integracija naše države“.

„Nakon sedam godina znamo da se moglo i moralo više i ostaje zadatak da u vremenu pred nama stvorimo demokratsko društvo koje neće biti opterećeno dominacijom bilo koje partije nad državom“, naveo je u svojoj čestitki predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

„Uvjereni smo da ćemo izazove koji stoje pred Crnom Gorom na putu poboljšanja životnog standarda i evropskih integracija znati da prevaziđemo, te da ćemo uspjeti da uspostavimo nezavisnost drzavnih institucija“.

U Pozitivnoj su sigurni „da ćemo, uprkos svim teškoćama koje je nagomilala aktuelna vlast, uspjeti da se izborimo za državu socijalne pravde i društvo jednakih šansi u kojem je zakon isti za sve, i riješeni smo da se tom velikom cilju posvetimo bez ostatka. To je cilj na koji smo se obavezali pred svojim potomcima i koji smo dužni ispuniti“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније