Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

31. 05. 2016. 18:44 >> 23:20
2

ĐUKANOVIĆ NOVINARIMA

DPS će, o Maroviću, odlučivati odgovorno

Demokratska partija socijalista (DPS) odlučivaće o statusu funkcionera te stranke Svetozara Marovića odgovorno i u skladu sa Statutom partije, saopštio je lider DPS-a, Milo Đukanović. Na pitanje da li će Marović ostati u DPS-u, Đukanović je kazao da to što su procesom u Budvi obuhvaćeni neki članovi njihovih organa koji su oni u finalu tih procesa potpisali Sporazum o priznanju krivice, obavezuje partiju da se pozabavi tim pitanjem.

"Nema nikakve sumnje da će DPS, kao odgovorna partija, ta pitanja tretirati na svojim nadležnim organima. Statut je vrlo jasno predvidio koji se partijski organi bave tim pitanjem i o tim pitanjima odlučivaćemo odgovorno“, kazao je Đukanović novinarima u parlamentu, nakon premijerskog sata.

Upitan kako mu izgledaju neka od predloženih imena opozicije za funkcije „po dubini“ i da li postoji opasnost da to bude samo političko djelovanje, Đukanović je naveo da ne vidi opasnost od destrukcije u Vladi.

On je naveo da vjeruje da su odgovorni subjekti i ljudi, dodajući da je ubjeđen da može sa njima da sarađuje u narednom periodu.

"Vjerujem da će konstituenti Vlade izbornog povjerenja nastaviti da u istom duhu prredlažu ljude koji će moći profesionalno da odgovore zadacima“, poručio je Đukanović.

Đukanović je podsjetio da je on inicirao ulazak opozicije u Vlade i provjeri svoje sumnje. „Daleko sam od onog profila ljudi koji je naučio da sarađuje samo sa istomišljenicima. Naučio sam da radim u vladama u kojima sjede različito misle“.

On je poručio da želi da vjeruje da svi oni koji su odlučili da učestvuju u Vladi izbornog povjerenja ulaze sa dobrom namjerom, sa različitim ciljevima.

"Nekima je cilj da DPS ne bude na vlasti poslije oktobarskih izbora. Naravno, naš cilj je da oni ne ostvare svoj cilj, ali to ne znači ni u kom slučaju da ne možemo da sarađujemo i razgovaramo po pitanjima od zajedničkom interesa i budemo odgovorni prema onome što su poslovi Vlade“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ovo nije Vlada u kojoj postoje dva razreda ministara – prvi koji su odgovorni da ispunjavaju obaveze prema državi i drugi koji su u obavezi da kontrolišu prve.

"Ne. I jedni i drugi moraju ispunjavaju obaveze prema državi, a drugi imaju i svoje dodatne motive zbog čega su u Vladi“, saopštio je Đukanović.

On je najavio da će sjednica nove Vlade biti održana u četvrtak.

Đukanović je, na pitanje da li je Gojko Perović prihvatljiv za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), rekao da to ne može kazati u ovom trenutku.

"Ne znam o kome je riječ, pročitao sam iz štampe, a taj predlog još nijesam vidio“, saopštio je Đukanović.

On je rekao da će do formalizacije tog proedloga obaviti sve potrebne provjere i konsultacije i nakon toga zauzeti stav.

Đukanović je ukazao da je za tu funkciju predviđeno da se bira na predlog ministara iz redova opozicije, uz saglasnost svih članova Vlada.

"Ako ne postoje neke formalne smetnje koje se tiču specifične djelatnosti kojom se bavi ANB, kakav bi mogao biti problem? Nikakav“, dodao je on.

Ivana Šebek, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније