Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2016. 12:42 >> 12:24
1

LJULJĐURAJ SMATRA

Nova manipulacija građanima Tuzi

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a u Tuzima, Kolja Ljuljđuraj, kazao je da je razmatranje Predloga odluke o pokretanju postupka za donošenje Statuta opštine u okviru Glavnog grada - Tuzi, na narednoj sjednici još jedna manipulacija građanima Malesije.

 

"Očigledno je da razmatranje ove tačke dnevnog reda je još jedna manipulacija građanima na teritoriji Malesije, razmatranjem nečega što ne postoji, jer usvojeni zakon u Skupštini Crne Gore stupa na snagu tek 2018. godine. Ali, neće ni tada, jer će se potvrditi da je on neustavan zbog mogućnosti dvostrukog glasa birača sa ovih prostora, što je naravno suprotno svim standardima i demokratskim principima", rekao je Ljuljđuraj.

On je istakao da su SNP i njeni predstavnici u parlamentu Gradske opštine Tuzi i ranije ukazali da novousvojeni zakon ne donosi nikakve povoljnosti za građane na ovim prostorima.

"Jer je on usvojen uoči izbora da bi se na tim manipulacijama, još jednom uzimali glasovi ovdašnjih birača. I upravo iz tih razloga sad se aktuelizuje priča ponovo o takozvanoj 'opštini u okviru Glavnog grada'. Čak ni klubovi nacionalnih stranaka, iako je većina njih dala bezrezervnu podršku ovom predlogu zakona, ne reaguju na ovakve manipulacije, nadajući se da će i one pridobiti glasove birača kako bi nastavile sa podrškom aktuelne Vlade, na čelu sa DPS-om", kazao je Ljuljđuraj.

SNP je, navodi on, i ranije ukazivala i upozoravala građane da je ovo ista prevara kao najava za održavanje referenduma za punu opštinu Tuzi – Malesija, 2013. godine, uoči predsjedničkih izbora.

"To je zaboravljeno, ali sad ne nastavlja ista priča uoči parlamentarnih izbora, samo u drugačijem obliku - opština u okviru Glavnog grada. Zato, apelujemo na građane da shvate da je ovo još jedna u nizu manipulacija od strane aktuelne vlasti i da im adekvatan odgovor daju na sledećim izborima. SNP će i dalje istrajati u zahtjevu za punom opštinom Tuzi - Malesija, kao i sve druge opštine u Crnoj Gori i oko ovoga nema pregovaranja ni sa kim, jer to je pravo koje pripada građanima sa ovih prostora", navodi on. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније