Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2013. 13:54   >>  19:23 14

INAUGURACIJA VUJANOVIĆA

Đukanović: Doći će ozbiljni i odgovorni

Predsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je danas da očekuje da će inauguraciji Filipa Vujanovića, večeras na Cetinju, prisustvovati politički odgovorni ljudi.

,,Inauguracija je svečani čin u svakoj državi i uvjeren sam da će ipak ozbiljni politički djelatnici tom činu tako i pristupiti'', poručio je premijer Milo Đukanović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, da li očekuje prisustvo poslanika Socijaldemokratske partije na inauguraciji Filipa Vujanovića, Đukanović je odgovorio da smo imali izbore, kao i različite stavove o kvalitetu predsjedničkih kandidata.

,,Presudili su jedini nadležni – građani i danas imamo zvanično i regularno izabranog predsjednika i treba prema tome da pokažemo potreban nivo političke kulture. Ja se nadam da će se većina politički odgovornih ljudi biti na inauguraciji", kazao je Đukanović.

Vujanović večeras polaže zakletvu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović položiće zakletvu pred poslanicima Skupštine, u 19 sati, u Vladinom domu na Cetinju.

Na predsjedničkim izborima, održanim 7. aprila, Vujanović je pobijedio sa 161.940 glasova, dok je njegov protivkandidat, Miodrag Lekić, osvojio je 154.289 glasova.

Socijaldemokratska partija, koja smatra Vujanović nije imao ustavno pravo da se kandiduje za predsjednika države, najavila je da će danas, na sjednici Predsjedništva, odlučiti da li će njeni poslanici prisustvovati sjednici na Cetinju.

Demokratski front, Pozitivna Crna Gora i Socijalistička narodna partija su saopštili da neće prisustvovati inauguraciji, ocjenjujući da je Vujanović izabran neustavno i da je bilo izbornih nezakonitosti.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније