Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

20. 05. 2016. 15:04   >>  14:49 10

DF TRAŽI

"MUP da zabrani okupljanje DPS-a"

Demokratski front (DF) pozvao je načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) i čelnike Ministartva unutrašnjih poslova da, kako su kazali, zabrane okupljanje pristalica Mila Đukanovića koje je najavljeno za sjutra na glavnom gradskom trgu u Podgorici.

Oni su zatražili da se hitno donese rješenje, slično onom kojim su zabranili skup DF-a, jer kako smatraju, ima neuporedivo više elemenata i razloga zbog kojih je trebalo zabraniti skup Demokratske partije socijalsita (DPS).

“Da su se MUP i CB rukovodili presudama, priznanjima o izvršenim krivičnim djelima i optužnicama, dakle bez ikakvih bezbjednosnih provjera i špijuniranjem pribavljenih procjena, trebali su odmah zabraniti skup koji je zakazao DPS, jer će na ovoj manifestaciji biti vrh ove partije, a među njima se nalaze presuđeni kriminalci, kao i oni koji se sumnjiče za najteža krivična djela i koji su zbog nedostatka vladavine prava još na slobodi”, kaže se u saopštenju DF-a.

Oni su naveli da bi bilo logično da se ovo okupljanje odmah zabrani.

"Primjećujemo da skup DPS-a neće svojim prisustvom "uveličati" neke osobe koje su bile veoma važne za 21. maj 2006, u prvom redu Naser Keljmendi, Darko Šarić i Safet Kalić, jer su službeno spriječeni, odnosno nalaze se u zatvorima izvan Crne Gore", kaže se u saopštenju DF-a.

Podsjetili su da je DF, uredno prijavio skup koji je trebao da se održi ispred Skupštine, a na kojem je narod trebao da izrazi svoje nezadovoljstvo zbog kriminala, katastrofalnih ekonomskih prilika, siromaštva, kao i političke korupcije na osnovu koje funkcionišu vlade Mila Đukanovića, kako ona u ranijem sastavu tako i ova rekonstruisana.

"Međutim, tada na scenu stupa MUP i CB Podgorica koji se još jednom direktno uključuje i miješa u političke odnose u zemlji, zabranjuje skup DF-a, a sve to obrazlaže raznim nebulozama, neistinama, podvalama, spletkama i intrigama", dodaje se u saopštenju.

Oni smatraju da su CB i MUP dužni da objasne građanima zašto zabranjuju mirni skup opozicije, a dozvoljavaju "režimsku paradu koju će predvoditi likovi iz kriminalnog miljea, odnosno vrh DPS-a".

"Posljednje akcije policije, pritisak na funkcionere i aktiviste DF-a u Nikšiću, Baru, Beranama, i drugim gradovima, kao i ova zabrana mirnog skupa, rezultat su činjenice da je Milo Đukanović još jednom žestoko uzdrman od strane DF-a, o čemu, takođe, svjedoči i njegova nedavna bježanija iz parlamenta", ocijenili su iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније