Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 05. 2013. 08:35 >> 13:25

IZBORNA REGULATIVA

Rastoder: Konstruktivne inicijative DF-a treba razmotriti

Socijaldemokratska partija SDP saopštila je da je inicijativa Demokratskog fronta za formiranje radne grupe koja bi pripremila izmjene izbornog zakonodavstva konstruktivna i da je treba prihvatiti.

 

 

 Potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder rekao je za Dan da nije uspio još da se upozna sa sadržajem nacrta dokumenata koji su iz Demokratskog fronta upućeni predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

„U principu, ne vidim zašto bilo kome ne bi bilo prihvatljivo formiranje radne grupe koja bi radila na izmjenama izborne regulative. Ukoliko je to neophodno i ako Demokratski front nema konkretne predloge kako bi trebalo mijenjati pomenute zakone, ne vidim razloga da se to ne analizira a nakon toga i realizuje“, istakao je Rastoder.

Podsjećamo, u dokumentima, koje je potpredsjednik parlamenta i član Predsjedništva DF-a Branko Radulović dostavio Krivokapiću, pored ostalog se predlaže i formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici svih partija, OEBS-a i civilnog sektora. 

Zadatak radne grupe bi bio da najkasnije do kraja jula pripremi prijedloge izmjena Zakona o izboru odbornika i poslanika, kao i zakona o biračkim spiskovima i o ličnoj karti.

„Treba raditi na unapređenju ukupne izborne regulative. Sve što je korektna i konstruktivna inicijativa, nema razloga da se odbije. Treba sjesti i porazgovarati. Da li će to biti na nivou kolegijuma ili radne grupe, to je stvar procjene“, poručio je Rastoder. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније