Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 05. 2016. 14:08 >> 13:59
1

MARKOVIĆ SA DODS

Imamo stabilne i nezavisne institucije

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da napori Crne Gore ka ostvarenju ostvarenju najvažnijih spoljno-političkih prioriteta ne mogu biti usporeni.

 

On je danas primio delegaciju Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, koju je predvodila kopredsjedavajuća Odbora Aneli Dods.

"Ispunjavanje obaveza iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom ima obilježja ozbiljnih rezultata, što Crnoj Gori daje posebnu reputaciju perspektivne zemlje kandidata na Zapadnom Balkanu", istakao je Marković.

Sa druge strane, Dods je saopštila da je Evropski parlament konstatovao napredak Crne Gore gotovo u svim oblastima, ocijenivši da je Crna Gora lider u regionu kada govorimo o ukupnoj harmonizaciji političkog i pravnog sistema sa tekovinama Evropske unije.

Potpredsjednik Marković je sa gostima razgovarao o ostvarenim rezultatima u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, te zaštite ljudskih prava, koji su rezultat snažne ustavne i institucionalne reforme.

"Danas Crna Gora ima prilično stabilne i nezavisne institucije, sa prvim ozbiljnijim bilansima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Takođe, posljednji polugodišnji izvještaji o realizaciji akcionih planova za poglavlja 23 i 24 pokazuju visok stepen ispunjenosti, preko 85%, i na to smo kao odgovorna administracija ponosni", rekao je Marković.

Odgovarajući na pitanja članova parlamentarne delegacije u kontekstu aktuelnih političkih procesa, Marković je saopštio da naše društveno, političko i demokratsko sazrijevanje pokazuje novi kapacitet koji će omogućiti organizovanje izbornog procesa u ambijentu političkog povjerenja.

"Zadovoljan sam zbog usvajanja Leks specijalisa koji će omogućiti sprovođenje potpisanog političkog Sporazuma, a raduje me i prilika da opozicija participira u Vladi i u državnoj administraciji, jer je to nova vrijednost za politički sistem, i vjerujem dobra prilika za budućnost zemlje", zaključio je potpredsjednik Vlade.

Sagovornici su integracionu politiku naše zemlje ocijenili kao politiku vizije i odlučnosti koja direktno doprinosi regionalnoj stabilnosti. Kopredsjedavajuća i članovi delegacije posebno su zahvalili potpredsjedniku Markoviću na iskrenom i objektivnom pristupu, i sveobuhvatnoj ocjeni stanja u oblastima oko kojih su iskazali interesovanje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније