Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 05. 2016. 08:15 >> 07:58
18

DŽAKOVIĆ PORUČILA

Sramota me bruke u Skupštini

Za bivšu poslanicu Ljubicu Bebu Džaković, koja je u skupštinskim klupama provela 25 godina, nema ni najmanje dileme da je glavni krivac za incident koji se desio u petak, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.

 

"Uopšte nijesam iznenađena onom brukom u parlamentu. Bilo je to samo pitanje dana. Dobro poznajem sve te ljude, a posebno dobro poznajem Krivokapića. Iako nijesam više poslanik, kao građanina Crne Gore, kao bivšeg poslanika, bilo me sramota zbog slike koja je poslata o državi koja je za primjer svima. E, to je državi učinio Ranko Krivokapić, dozvoljavajući da se Demokratski front raspojasa i okuraži toliko da krene i fizički na predsjednika Vlade. Ono je njegovo maslo, on je organizator svega onoga. Nemojte ovo da mi izbacite iz teksta, pa neka me tuži", kazala je Dnevnim novinama, Džaković.

Ona podsjeća na dane kada je upravo u parlamentu sačuvana država od sukoba, u njenim prelomnim trenucima. Skupština je, kaže, mnogo puta davala primjer svima drugima, i sve je to, uz osmijeh, na kocku stavio niko drugi do njen predsjednik.

"Vi znate da imam dovoljno iskustva i kao poslanik i kao ljekar koji se dugo bavi i psihologijom. Zato i mogu ovako da govorim o Krivokapiću. Davno sam ja njega pročitala. Upozoravala sam partiju, Glavni odbor, Predsjedništvo DPS, a kad ništa nije pomoglo, javno sam glasala protiv Krivokapića. Ne protiv SDP, jer tamo ima časnih ljudi, nego protiv Ranka. Prvi put sam tada uradila nešto što nije bila odluka moje partije i evo, pokazuje se da sam bila u pravu" , podsjeća ona.

Komentarišući pitanje o ponašanju Demokratskog fronta, Džaković ističe da postupci te partije nikog ne treba da iznenade i da je tim prije odgovornost predsjednika parlamenta veća.

"Svi znamo ko je Demokratski front, da ne poštuju institucije države Crne Gore i to odavno javno pokazuju. Oni su izabrali uličarski način da sakupljaju glasače, ali, uprkos tome, nikad ne bi napravili onakav incident u zgradi parlamenta da nijesu imali podršku Krivokapića. Ostali bi da svoj primitivizam pokazuju na ulici kao i dosad, a ne u Skupštini. Zato je Ranko najveći krivac za dešavanja u petak. On je upao u blato i sad je, pokušavajući da se izvuče, dotakao dno. Ovo mu javno kažem, pa neka me tuži", poručuje Džaković.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније