Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2013. 16:30 >> 16:30
1

JOŠ NIJE VRIJEME

Radulović: Zakon nije dostavljen

Demokratski front Skupštini još nije dostavio Lex specialis, zakon kojim opozicija traži ponavljanje predsjedničkih izbora. Iako su pojedini mediji objavili da je to učinio, potpredsjednik Skupštine i funkcioner DF-a, Branko Radulović, za Antenu M kaže da prvom čovjeku Parlamenta nacrt tog dokumenta nije dostavio.

Naglašava da će to učiniti, najvjerovatnije, krajem naredne sedmice i napominje da su konsultacije sa ostatkom opozicije i predsjednikom Skupštine u toku.

«Jedna jedina istina je ta da će biti usaglašeni dokument u obliku nacrta, u obliku prijedloga, pri kraju iduće nedjelje i da ćemo najvjerovatnije održati sjednicu Parlamenta pri kraju mjeseca posvećeno ovim pitanjima», navodi Radulović.

Radulović, takođe, objašnjava da je prethodno neophodno ispuniti i proceduru kako bi taj dokument zvanično bio dostavljen Skupštini.

«Ta dokumenta, prije svega, moraju biti usaglašena u nivou onih koji podnose dokumenta. Ta dokumenta će da podnesu 3 opozicione partije. Zatim, postoji dolje pisarnica gdje se to zvanično preda i gdje ide, zatim, kod određenog potpredsjednika ili generalnog sekretara i onda to ide na kolegijum, pa na odbore i sve ostalo. Ništa od toga još nije urađeno,» upozorio je Radulović.

Poslanik Pozitivne, Mladen Bojanić, smatra da postoji dobra volja Skupštine da razmatra zahtjeve opozicije sa građanskog protesta.

«Upoznati smo sa time i, naravno, u narednih nekoliko dana ćemo do kraja to uobličiti, pogledati i napraviti zajednički dogovor oko svih narednih koraka. I Razmatraće to Skupština. Vidjećemo šta se dešava, jer na kraju krajeva dobar dio tih zaključaka se odnosi na zahtjev prema Skupštini,» naglašava Bojanić.

Poslanik SNP-a, Velizar Kaluđerović kaže da je ta partija zadovoljna onim što je do sada urađeno u vezi sa lex specialis-om.

«Prije nekoliko dana dobili smo verziju posebnog zakona i mi smo odmah nakon što smo dobili verziju koju su radile kolege u DF-u vratili informaciju i rekli da prihvatamo da takvo rješenje ide u skupštinsku proceduru bez želje da posebno insistiramo da se eventualno neke norme drugačije urede i da se tim posebnim zakonom poništavaju predsjednički izbori od 7. aprila.»

Kaluđerović se, između ostalog, nada da će na ponovljenim izborima Crna Gora dobiti predsjednika sa punim izbornim legitimitetom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније