Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2013. 08:39 >> 08:38
17

CRKVA NA RUMIJI

Džomić: Zahtjev CPC glup

Koordinator Pravnog savjeta MPC elibor Džomić smatra da je „glup“ zahtjev CPC, koja je zatražila juče od Ministarstva održivog razvoja i turizma da ukloni metalnu crkvu sa Rumije.

 

- Zakonodavstvo u Crnoj Gori dozvoljava razne inicijative građanima, pa i glupe inicijative. U tu kategoriju se svrstava i ova koju je podnijela tzv. CPC. Inicijatori glupih inicijativa se prave da ne znaju da je u barskoj opštini prije više godina potpisan sporazum sa Svjetskom bankom, o moratorijumu na uklanjanje objekata bez građevinske dozvole u toj opštini, a njih je 10.000. dosadašnje postupanje organa upravo svjedoči da oni poštuju propise. Ta činjenica u potpunosti ogolijeva glupost pomenute inicijative - smatra Džomić, prenosi Dan.

                                                                            

S druge strane, kaže Džomić, danas na svijetu nema vjerske zajednice koja sebe još naziva crkvom koja traži rušenje crkve.

- Ova inicijativa samo, po ko zna koji put, svjedoči da u slučaju tzv. CPC nije riječ ni o kakvoj crkvi, nego o plemensko-ideološko-interesnoj organizaciji koja njeguje metodologiju pajsera i obijanja crkava i koju, poput mitskih bića, uglavnom aktiviraju pred izbore. I to sa ciljem da vrijeđaju vjerska osjećanja građana, u ovom slučaju pravoslavaca u Crnoj Gori, ali i da nekim kandidatima nanesu političku štetu. Znam da će me nakon ove izjave „dežurne oči i uši“ ANB-a i MUP-a ponovo optužiti da negiram „crnogorsku crkvu“, ali samo konstatujem činjenicu da to nije pravoslavna crkva, jer nju negiraju pravoslavni kanoni i ovakve bezbožne inicijative - zaključio je Džomić. 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније