Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 05. 2016. 20:49 >> 20:56

JONICA SAOPŠTILA

SNP potpisao sporazum, neće funkcije

Socijalistička narodna partija potpisala je Sporazum o fer i slobodnim izborima, ali neće imati ministre u Vladi izbornog povjerenja, niti predstavnike u drugim državnim organima, pojasnila je gostujući u emisiji "Replika" Televizije Crne Gore poslanica te partije Snežana Jonica.

Komentarišući današnju raspravu u skupštini, Jonica je kazala da je poslanicima dostavljena kopija Sporazuma, na kojem nema potpisa SNP. Na orginalnom dokumentu, kako je pojasnila, stoji potpis SNP-a.

Ona je ponovila i da je SNP, pojedinačno najjača opoziciona partija u Skupštini Crne Gore. "Mi smo jasno pokazali što jeste opozicioni rad", kazala je Jonica.

Jonica je navela i da SNP neće učestvovati u formiranju prelazne Vlade. "Nema nas ni u Vladi izbornog povjerenja, niti na bilo kom drugom mjestu, kako se to kaže "po dubini", precizirala je Jonica.

Predstavnik SDP-a Bojan Zeković kazao je da je dokument, koji je Jonica pokazala u studiju, verzija SNP-a sa dopisanim potpisom lidera te partije, te da tu verziju Sporazuma, nemaju ostale partije. 

Funkcioner URE Neđeljko Rudović je naveo da mu je drago što je SNP potpisao Sporazum, a da su sve ostalo tehnička pitanja. "Ja se plašim da je ključni problem opozicije što ste se nadmetali ko će biti najjači. Nije pokazivala iskrenu namjeru da smijeni DPS, već je cilj bio da se nadmeću ko je najjača opoziciona partija", kazao je Rudović i dodao da je prelazna Vlada, uvod u mirnu tranziciju vlasti.

On je SNP optužio da je Sporazum potisao zbog političkih interesa. "Sporazum ste potpisali samo zato što ste htjeli svoje ministre u vladi i funkcionere u državnoj upravi", kazao je Rudović.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović navela je da ta stranka nije bila primorana na pregovore i formiranje prelazne Vlade.

"Premijerova ponuda nije bila uzmi ili ostavi, niti je DPS prihvatao ulimatume. DPS je iskreno ušao u tu priču sa tim da zahtjevi opozicije budu takvi da se ne dovodi u pitanje ustavni poredak. Na kraju je ta ponuda proširena", navela je Šćepanović.

Za ministra poljoprivrede, Demos, URA i SDP predložili Miloša Vujovića, jer je ona stručan i posvećen javnom poslu, kazao je Rudović.

"On je dokazani opozicionar, dokazan kao neko ko je spreman da založi svoj kredibilitet zarad promjena“, naveo je Rudović na početku sjednice i dodao da je Vujović nestranačka ličnost.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović kazala je da je prijedlog za nove ministre dio političkog dogovora, te da što se tiče DPS-a ta su rješenja apsolutno prihvatljiva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније