Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2013. 16:41 >> 11:55

PROBLEME NA VIDJELO

SNP: Mi govorimo isto što i File

Socijalistička narodna partija smatra da ocjene iz jučerašnjeg saopštenje Evropske komisije, nakon susreta komesara za proširenje i evropsku susjedsku politiku Štefana Filea sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem, nijesu iznenađenje u odnosu na konstantne stavove i ocjene SNP vezano za proces evropskih integracija i postizanja mjerljivih rezultata u najzahtjevnijim i najtežim pregovaračkim poglavljima, 23, 24, 5, 8, 20, 27.

„SNP i njen predsjednik Srđan Milić odavno upozoravaju na nužnost ustanovljavanja vladavine prava i reforme pravosuđa, jer posao na izgradnji nezavisnog i pouzdanog pravosuđa, i krajnji cilj bezbjednost i sigurnost građana, iziskuje oslobađanje institucija sistema i njihovu suštinsku reformu“, navodi se u saopštenju iz te partije.

Milić je još u martu, nakon zvanične posjete Briselu, ali i u stalnim kontaktima sa predstavnicima EU, isticao da su reforma javne uprave, reorma pravosudnog sistema i socijalno ekonomski razvoj, temeljni prioriteti Crne Gore, podsjećaju iz SNP-a.

„I tada i sada SNP upozorava da se nagomilani i akumulirani problemi na političkoj sceni Crne Gore ne smiju gurati pod tepih, nego se na transparentan i konkretan način moramo suočiti sa njima, a svi dobronamjerni akteri bi vrlo jednostavno mogli naći model za njihovo rješavanje“.

Iz te partije pozdravljaju Fileovu ocjenu da Parlament Crne Gore igra centralnu ulogu u procesu integracija i vraćanja povjerenja građana u institucije države.

„Očigledno je da nema političke volje vladajućih struktura da se zakoni adekvatno primjenjuju, niti su  određene institucije i njihovi čelnici radili svoj posao“, konstatuju u SNP.

 Zato, konačno je vrijeme da se te institucije “oslobode”, prvenstveno Vrhovni državni tužilac, jer je najgore vući poteze koji idu u prilog vladajućoj koaliciji, zaključuju iz Socijalističke narodne partije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније