Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 05. 2016. 10:20 >> 10:03

DAMJANOVIĆ U ISTANBULU

CG primjer odnosa prema manjinama

Crna Gora je najbolji primjer u regionu kako se treba odnositi prema manjinskim narodima, ocijenio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM), Aleksandar Damjanović na sastanku s crnogorskom dijasporom u Istanbulu.

 

Iz CKM-a su naveli da su ih predstavnici udruženja Socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavija-Crna Gora upoznali sa aktivnostima njihovog udruženja, koje radi na integraciji svih građana Turske koji imaju veze sa Crnom Gorom, bez obzira na vjeru i naciju.

“To udruženje će deceniju nezavisnosti obilježiti 22. maja krstarenjem Bosforom uz bogat kulturno-umjetnički program. Oni su istakli da imaju dobru saradnju sa Upravom za dijasporu i ostalim institucijama iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Damjanović je, kako se dodaje, predstavnike crnogorske zajednice upoznao sa programom obilježavanja decenije nezavisnosti, koji CKM priprema 21. maja na Cetinju, i apelovao na njih da pojačaju svoje aktivnosti kako bi animirali što veći broj mladih da se priključe radu njihovog udruženja.

On se zahvalio svima koji su 2006. godine dali doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti, i pozvao ih da 21. maja dođu u svoju maticu da zajedno proslave veliki jubilej.

“Damjanović je istako da se zahvaljujući Bošnjačkoj stranci u Crnoj Gori permanetno radi na promociji i jačanju identiteta i kulturnog nasleđa Bošnjaka, kao  da je Crna Gora najbolji primjer u regionu kako se treba odnositi prema manjinskim narodima. On je pozvao predstavnike crnogorske zajednice u Turskoj da na takmićenju Eurosong  glasaju za  Highway, kako bi ostvarili što bolji plasman što bi bilo i važno  za promociju  Crne Gore”, kazali su iz CKM-a.

Dogovoreno je da se u narednom periodu u Turskoj partnerski organizuju manifestacije koje će biti usmjerene ka mladima i bliže ih upoznati sa kulturnim nasleđem Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније