Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2013. 14:27 >> 14:28

O SPORAZUMU

HGI zadovoljna koalicijom

Hrvatska građanska inicijativa zadovoljna je realizacijom koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista, kazala je predsjednik partije, Marija Vučinović, navodeći da očekuje da će se problemi u Vladi oko realizacije sporazuma prevazići.

Ona je kazala da konkursi za zapošljavanje u izvršnoj vlasti nijesu mogli biti raspisani za vrijeme trajanja predsjedničke kampanje, i da HGI očekuje da će ubrzo početi realizacija koalicionog sporazuma.

Vučinović je pojasnila da prema sporazumu HGI-ju pripadaju neka mjesta u izvršnoj vlasti.

„Radi se o funkcionerskim mjestima, i to je normalna praksa, i nadamo se da ćemo na osnovu sporazuma ostvariti dogovor“, rekla je Vučinović agenciji MINA.

Upitana da li se izvršna vlast u krizi zbog činjenice da je iz Bošnjačke stranke i Force saopšteno da nijesu zadovoljne realizacijom sporazuma, a Liberalna partija je zbog toga zamrzla učešće u vlasti, Vučinović je rekla da se ne može govoriti da je Vlada u krizi.

„Ne bih rekla da je došla do krize, i vjerujem da su to manji problemi koji će se prevazići“, rekla je ona.

Iz BS-a su kazali ranije da su nezadovoljni realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, i da će preispitati odluku o učešću u vlasti, ukoliko se nastavi njegovo nepoštovanje.

Liberalna partija prošle sedmice privremeno je raskinula koalicioni sporazum, nezadovoljna nepoštovanjem onog što je dogovoreno, a i poslanik Force Genci Nimanbgeu kazao je da za sada nema kvalitetnih pomaka u poštovanju koalicionog sporazuma sa DPS-om i da će organi partije ubrzo zasjedati zbog toga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније