Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2013. 13:32 >> 13:32

DO CETINJA

Marširaće 20.maja

Grupa građana Marš protiv mafije organizovaće 20. maja, uz policijsku i medicinsku pratnju, protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja sa početkom u četiri sata.

Povod za to je, obrazložili su organizatori, inauguracija Filipa Vujanovića.

Prema riječima organizatora marša Marka Milačića, marš će početi na dan inauguracije 20. maja okupljanjem na skretanju za Univerzitet Donja Gorica u četiri sata.

“Spremni smo za marš za slobodu. Mi smo građanska organizacija prije svega mladih ljudi”, kazao je Milačić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, cilj marša je da ohrabre građane i otklone “jedan talog straha u borbi protiv mafijaške vlasti Mila Đukanovića i Demorkatske partije socijalista”.

On je Vujanovića nazvao Đukanovićevom “marionetom na guranje”. Milačić je istakao da Vujanović nije razlog šetnje već povod za marš.

“Želimo ovim antimafijaškim hodočašćem pošaljemo poruku svima koji isto misle kao mi, da ne želimo više da trpimo ovo što trpimo 24 godine i da na dan inauguracije nestavnog predsjednika pokažemo da ne prihvatamo još jednu prevaru”, rekao je Milačić.

On je naveo da iza organizatora marša ne stoji niko već da je u pitanju građanska ideja zbog čega su, kako je naveo Milačić, jači.

“Iza nas stoji cijela Crna Gora koja iz brojnih razloga to ne može da pokaže”, rekao je Milačić. Marš ka Cetinju, dodao je Milačić, pratiće policja, a u toku dana poslaće zahtjev da uz građane budu i ambulantna kola.

Organizatori će se ka Prijestonici uputiti i sa kamionetom sa ozvučenjem. “Odatle će se puštati slobodarska muzika, politički govori, audio dokumenta naše bliže prošlosti i svi koji budu učestvovali u maršu moći će da govore šta žele”, kazao Milačić.

Organizatori su poručili da će za učesnike marša biti organizovan prevoz od Cetinja do Podgorice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније