Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2016. 22:41   >>  22:25 2

RAZGOVARALI SA GRAĐANIMA

Rukovodstvo Liberala posjetilo sjever države

Rukovodstvo Liberalne partije, na čelu sa predsjednikom Andrijom Popovićem, posjetilo je dio odbora ove partije na sjeveru države. Predstavnici liberala u sjevernim opštinama upoznali su rukovodstvo sa problemima lokalnih zajednica i izazovima sa kojima se suočavaju građani ovih mjesta.

Na sastanku sa članovima Odbora Liberalne partije Gusinja, rukovodstvo je informisano o komplikovanoj političkoj situaciji i krizi lokalnog parlamenta koja traje već godinu dana, od kada nije održana sjednica Skupštine Opštine Gusinje, a koja mora zasijedati jednom u tri mjeseca.

“Problem jeste i neusvajanje Budžeta Opštine Gusinje u zakonskm roku, što je potpuno hendikepiralo lokalnu upravu kao servis građana. Niz nezakonitosti i otvorenog kršenja zakona države dovelo je Gusinje u ćorsokak, a LP će uraditi sve i na svim nivoima ka hitnom rješavanju ove situacije”, saopštili su iz te partije.

Rukovodstvo LP srelo se i sa rukovodstvom partije za Gusinje, najvećom opozicionom partijom u toj opštini, sa kojom su liberali nastupali u predizbornoj koaliciji na lokalnim izborima.

Bjelopoljski liberali upoznali su rukovodstvo LP, kako se navodi u saopštenju, sa lošom ekonomskom i socijalnom situacijom u ovom gradu.

“Oni su posebnu pažnju skrenuli na probleme zdravstvenog sistema u Bijelom Polju, ali i zapošljavanja mladih ljudi. Oni su pohvalili rad poslanika LPCG kroz usvajanje zakona o zaštiti materinstva, koji je omogućio nadoknade majkama sa troje i više đece, ali i druge zakone koje je LP predala Skupštini, a koji su usvojeni - Zakon o zaštiti potrošača korisnika finansijskih usluga i Zakon o ličnom stečaju”, navodi se u saopštenju.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, kako se navodi, nastaviće da se zalaže u Skupštini za rješavane i veću vidljivost problema koji su građani sjevera identifikovali kao goruće.

Popović je razgovarao i sa mnogobrojnim građanima na sjeveru koji su se interesovali za aktuelnu političku i ekonomsku situaciju.

Sa Popovićem, u delegaciji LP bili su i generalni sekretar Esad Esko Šainović, potpredsjednik Zdravko Šoć i portparol LP Ammar Borančić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније