Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 05. 2013. 14:05 >> 15:30

KRIVOKAPIĆ I FILE

Rezultate da pokažu sudovi i Vlada

Parlament će, dati ključni doprinos procesu evropskih integracija, ali su potrebni konkretni rezultati i od drugih grana političkog sistema - sudske i izvršne, ocijenili su tokom susreta u Briselu predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i evropski komesar za proširenje Štefan File.

U saopštenju iz Krivokapićevog kabineta se navodi da je predsjednik Skupštine juče sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom u Briselu razgovarao o izazovima koji se nalaze pred Crnom Gorom.

“Izrazili su očekivanje da će Parlament, kao i kod otvaranja pregovora, dati ključni doprinos, ovaj put kroz ustavne reforme i pokretanje anketnog odbora, ali da su potrebni konkretni rezultati i od strane drugih grana političkog sistema - sudske i izvršne“, navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

File je istakao da napredak u pregovorima o pristupanju sada zahtjeva brzo usvajanje ustavnih amandmana, koji jačaju nezavisnost i odgovornost pravosuđa, po preporukama Venecijanske komisije.

On je saopštio da crnogorski Parlament igra centralnu ulogu u snaženju povjerenja javnosti u institucije države.

“Istakao je da se na političkom nivou broj izazova akumulira i da je vrijeme da se krenu rješavati”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Krivokapić je istakao da sada kao lideri imamo posebnu obavezu da se cjelokupni politički život odvija na većem nivou demokratskih standarda.

"Crna Gora je sada u fokusu, svaka aktivnost ima i dodatnu obaveznost prema evropskim partnerima", navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније