Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 05. 2013. 19:49 >> 19:49
5

UPOZORENJE

VIDEO: File - Rješavajte probleme

U Crnoj Gori se gomilaju izazovi na političkoj pozornici i vrijeme je da se počnu rješavati, kazao je evropski komesar za proširenje Štefan File na sastanku sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem.

Krivokapić je u srijedu, nenajavljeno za crnogorsku javnost, posjetio sjedište Evropske unije, gdje je sa Fileom razgovarao o vladavini prava, rasvjetljavanju afere Snimak, planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24, kao i o pristupanju država regiona EU.

"Gomilaju se izazovi na političkoj pozornici Crne Gore i vrijeme je da se počnu rješavati", navodi se u saopštenju File. Tema razgovora su kako se navodi bilo pregovori sa EK i stanje u Crnoj Gori. 

U saopštenju EK se navodi da je File konstatovao da pregovori, uključujući proces skrininga, dobro napreduju, ali je naglasio važnost da se zadrži zamah u primjeni neophodnih reformi.

File je sastanak iskoristio i da pošalje poruku da se brzo moraju usvojiti ustavne promjene.

"Napredak u pregovorima sada zahtijeva brzo usvajanje ustavnih amandmana, koji jačaju nezavisnost i odgovornost pravosuđa po preporukama VK. Generalno crnogorski parlament igra centralnu ulogu u snaženju povjerenja javnosti u institrucije države", ocijenio je on.

File je podsjetio da Hrvatska za nekoliko sedmica postaje članica EU, navodeći da se nada da će crnogorski pregovori "poslati istu pozitivnu poruku kao što to šalje predstojeće pristupanje Hrvatske".

Ivana Šebek, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније