Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 05. 2013. 21:28 >> 21:30
1

KOMITET SE

Lukšić sjutra u Strazburu

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšič učestovaće sjutra na ministarskoj sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope u Strazburu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, teme sjednice su obezbjeđivanje dugoročne efikasnosti nadzornog mehanizma Evropske konvencije o ljudskim pravima, politika SE prema susjednim regionima, kao i saradnja sa Evropskom unijom (EU).

Navodi se da će Lukšić učestvovati u debati Demokratija, ljudska prava i vladavina prava u Evropi: jačanje uticaja aktivnosti SE.

Iz Ministarstva je saopšteno da će Lukšić, na poziv ministra za evropske i međunarodne poslove Austrije, Mihaela Špindelegera, naredna dva dana boraviti u radnoj posjeti toj zemlji.

„Pored brojnih bilateralnih susreta, Lukšić će održati predavanje na Diplomatskoj akademiji u Beču na temu Crna Gora, država kandidat za članstvo u EU – aktuelna politička i ekonomska dešavanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je posjeta Austriji prilika da se razmotre perspektive za dalje učvršćivanje političkih i ukupnih međudržavnih veza, i da se definišu konkretne zajedničke aktivnosti i projekti od obostranog interesa, za jačanje bilateralne, ali i saradnje u oblasti evropskih integracija.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније