Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 05. 2013. 20:44 >> 23:34
2

PONOVO RASPRAVA

Marković - Ćalovićkoj: Nijeste na mitingu

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora predložila je da predsjednik skupštinskog Odbora za antikorupciju, Predrag Bulatović, bude novi član Nacionalne komisije za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je predsjednik Komisije Duško Marković ocijenio prihvatljivim.

Marković je, na sjednici Nacionalne komisije, kazao da bi Vlada, povodom te inicijative, mogla da preispita i strukturu Komisije jer, kako je naveo, što ih bude više, lakše će podijeliti teret novih izazova.

Diskusiju o toj inicijativi obilježila je žučna rasprava izvršnog direktora te nevladine organizacije Vanje Ćalović i Markovića, koji je upozorio da ne podiže ton jer nije „na protestnom mitingu MANS-a“.

Komisija je raspravljala i o slučaju Nasera Keljmendija, a iz Tužilaštva je saopšteno da su u slučaju Keljmendijeve divlje gradnje u Ulcinju iskorišćene sve zakonske mogućnosti, i da su, na osnovu podataka kojima su tada raspolagali, donijeli odluku o aktiviranju instituta odloženog gonjenja.

 Iz tužilaštva su objasnili da je to bilo najbolje moguće rješenje, jer u tom trenutku nijesu znali da se protiv Keljmendija u drugim državama vode istražni postupci, a za divlju gradnju bi dobio najviše uslovnu kaznu.

Ćalović je upitala predstavnike Tužilaštva jesu li, makar, pošli na Internet i ukucali Keljmendijevo ime da vide o kome se radi i da shvate da je to čovjek koga nekoliko zemalja istražuje zbog teških krivičnih djela.

Specijalni tužilac Đurđina Ivanović kazala je da kvalifikacije koje Ćalović daje sa aspekta njene NVO „ne mogu za tužioca značiti ono što treba da znače u krivično-pravnom i u smislu dokazivanja krivičnog djela, osim onih činjenica i dokaza koji su u procesnom smislu važni za tužioca“.

Mila Vuković, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније