Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 05. 2013. 14:01 >> 14:04
6

SDP PARNTER

Lekić: U Skupštinu naredne sedmice ?

Poslanici Demokratskog fronta prisustvovaće sjednici Skupštine kada na dnevnom redu budu zahtjevi sa protesta, a to se može očekivati naredne sedmice, kazao je lider DF-a Miodrag Lekić.

,,Postoji mogućnost da se zahtjevi sa protesta nađu na dnevnom redu Skupštine i eto nas na sjednici, možda krajem naredne sedmice”, rekao je Lekić novinarima nakon što je prisustvovao sastanku šefova misija Evropske unije, akreditovanih u Crnoj Gori.

Lekić je kazao da Front nikada nije bojkotovao rad parlamenta u pravom smislu te riječi već je ,,selektivno učestvovao odnosno neučestvovao”.

,,Bili smo odsutni kako bi doprinijeli ustavno-institucionalnom konsolidovanju na bazi prava i vrijednosti Evrope'', rekao je Lekić.

Na pitanje da li će DF učestvovati u osnivanju Anketnog odbora, povodom parlamentarne istrage u vezi afere Snimak, Lekić je rekao da je i to jedna od tema, odnosno zahtjeva opozicije.

,,Sve što bude od naših zahtjeva na dnevnom redu parlamenta bićemo prisutni”, rekao je Lekić i ocijenio da Socijaldemokratska partija pokazuje političku zrelost i autonomnost.

,,To je ozbiljna partija koja je očigledno izjavama svojih funkcionera pokazala da je zabrinuta nedovoljnim funkcionisanjem pravne države”, naveo je Lekić.

On je dodao da je u lideru SDP-a našao partnera koji, kako je naveo, ,,komunicira sa pozicije političke autonomnosti i političke kulture''.

Lekić je kazao da će SDP pokazati kontradiktornost ukoliko se poslanici te partije pojave na predsjedničkoj inauguraciji Filipa Vujanovića 20. maja.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније