Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2013. 14:28 >> 14:28
3

AFERA "SNIMAK"

DF: Bojkot do dogovora

Ustanovljavanje krivično-pravne i političke odgovornosti aktera afere Snimak i eliminisanje uočenih mehanizama za onemogućavanje slobodnog izražavanja izborne volje, minimum je ispod kojeg Demokratski front neće ići, poručili su predstavnici tog političkog bloka.

Funkcioneri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević sastali su se sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Dirkom Langeom i sa ambasadorom Evropske unije Mitjom Drobničem.

Tema današnjeg razgovora, kako su saopštili iz DF, bilo je rješavanje teške ustavne, institucionalne i političke krize koja je prouzrokovana brutalnom krađom na predsjedničkim izborima.

Mandić i Medojević iznijeli su stavove DF-a o modalitatima rješavanja krize, koji se baziraju na političkom djalogu.

Kako se navodi, čelnici DF-a su sagovornicima pojasnili razloge zbog kojih je Demokratski front bio primoran da bojkotuje Skupštinu, "kao jedinom mogućem odgovoru na brutalnu izbornu krađu, koja je najavljena aferom Snimak, a dokazana uvidom u birački materijal".

Oni su, kako se navodi, ponovili privrženost Fronta evropskim integracijama i istakli da su fer i demokratski izbori temeljna vrijednost za koju se svi moraju izboriti.

"Ustanovljavanje krivično-pravne i političke odgovornosti aktera afere Snimak zbog učešća u izbornoj krađi, i eliminisanje uočenih mehanizama za onemogućavanje slobodnog izražavanja izborne volje, predstavljaju minimum ispod kojih DF ne može ići", piše u saopštenju tog političkog bloka.

DF je, kako su naveli, spreman za dijalog i dogovor o ispunjavanju svojih zahtjeva, i očekuje jednako odgovoran odnos i jednog dijela vladajuće koalicije.

Medojević i Mandić su obavijestili sagovornika da poslanici DF-a neće prisustvovati sjedinicama Skupštine dok se ne postigne politički dogovor.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније