Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2013. 12:54 >> 13:11
35

ANKETA

U NATO - da rata ne bude

Više od polovine građana, tačnije nih 55 odsto, podržava ulazak Crne Gore u NATO - pokazala je anketa Portala RTCG.

Posjetioci našeg portala su proteklih sedam dana odgovarali na pitanje: „Da li smatrate da Crna Gora treba da uđe u NATO“.

Glasalo je ukupno 640 građana, od čega je nih 55,3 odsto bilo za ulazak, dok se takvoj odluci protivi 44,7 odsto anketiranih.

Direktor nevladine organizacije „Alfa centar“, Aleksandar Dedović kaže da Portal RTCG, da bez obzira što različita istraživanja daju različite ruzltate, veliki broj građana vidi korist od članstva u NATO-u, pogotovo kad je riječ o bezbjednosti države.

„Svi su ostali razlozi manje vrijedni i validni, ali rečenica da na teritoriji Crne Gore nikada više neće biti rata je dovoljna da crnogorski građani prihvate članstvo u NATO-a, kao nešto što je dobro i za njih i za državu“, kaže Dedović.

On kaže da anketu našeg portala doživljava kao još jednu potvrdu onoga što Alfa Centu godinama ističu.

„Moramo imati u vidi i mentalni sklop crnogorskih građana koji želi da prihvati većinsko ponašenje, a to je da većina ne podržava članstvo u NATO i da stoga ne želi da odstupi od takvog modela razmišljanja i sredine u kojoj živi i radi. Prosječan crnogorski građanin ne želi da ima drugačiji stav od onog koji ima njegova okolina“, kazao je Dedović za naš portal.

On smatra i da bi slično istraživanje na našem portalu trebalo ponoviti za šest mjeseci ili godinu, jer se raspoloženje građana mijenja.

„Odnos prema NATO zavisi od unutrašnjih razloga, kao što su: povjerenje Vladi, ekonomska kriza, ali i od toga šta se dešava u Siriji, Iranu, hoće li se NATO vojska povući iz Avganistana“, zaključuje Dedović.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније