Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

15. 03. 2016. 09:54 >> 09:38

DELEGACIJA EU

Očekuju nastavak dijaloga

Država Crna Gora pokazala je kapacitet za politički dijalog, poručili su je iz Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici i naveli da očekuju nastavak pregovora.


To je iz Delegacije EU saopšteno Vijestima nakon optužbi Saveza evropskih konzervativaca i reformista (AECR) da EU ima "dvostruke standarde" prema Crnoj Gori i Makedoniji.

"Tokom političke krize u Makedoniji u proljeće 2015, institucije EU su tražile da budu politički posrednik time što su podržale masovne proteste u Skoplju i bojkot makedonskog parlamenta. U tom periodu, EU je čak zahtijevala ostavku premijera Nikole Gruevskog", navodi su u saopštenju AECR.

Iz AECR su dodali da se EU ponašala potpuno drugačije prema Crnoj Gori tokom političke krize.

"U slučaju Crne Gore, EU je odbila da bude posrednik, indirektno podržala režim na vlasti i marginalizaciju političke opozicije", stoji u dokumentu konzervativaca.

Iz Delegacije EU u Crnoj Gori su naveli da je država pokazala kapacitet za politički dijalog, i da očekuju da se dijalog između Vlade i opozicije nastavi i da se pronađu neophodni kompromisi.

"Ključno je u ovom trenutku da Crna Gora obezbijedi potpunu primjenu izbornog zakonodavstva na svim predstojećim izborima, i da se sve njene institucije usredsrijede na obezbjeđivanje vidljivih rezultata na području vladavine prava", kazali su iz Delegacije EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније