Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

29. 02. 2016. 08:00 >> 08:01
15

PREMIJER OREŠKOVIĆ

Za bolje odnose CG i Hrvatske

Crna Gora i Hrvatska već imaju dobre odnose, ali ja ću uložiti svu energiju da ti odnosi budu još bolji, kazao je za Pobjedu predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković.

On ističe da postoji potencijal za saradnju u mnogim oblastima, ali da u turizmu možemo udružiti snage i imati sjajan rezultat.

"Prije dvije nedjelje je u Zagrebu organizovan forum o turizmu i tada istaknuto da dvije zemlje mogu saradnjom u ovoj oblasti napraviti velike pomake. Crna Gora ima prelijepu obalu i to je veliki resurs", kazao je Orešković. 

On ističe da Crna Gora može učiti na iskustvima Hrvatske.

Dolaze bolja vremena za region

"U Hrvatskoj ćemo se u narednom periodu posebno baviti svim aktivnostima koje podstiču privredni rast, stvaranje novih radnih mjesta, pozitivnu investicijsku klimu i povećanje životnog standarda naših građana", poručio je Orešković.

On je naglasio da vjeruje u region i da mu dolaze bolja vremena.

"Ja sam po prirodi optimist i kao takav vjerujem da Hrvatska i njezini susjedi predstavljaju odličnu priliku za investicije, koje će povećati naš uzajamni prosperitet i s tim prosperitetom osigurati platformu za veću saradnju i svjetliju budućnost za sve naše građane",  kazao je Orešković. 

Komentarišući investicionu klimu u regiji, hrvatski premijer izjavio je da je za privlačenje investicija nužno imati stabilnost poreskog sistema i pravosudni sistem koji uliva povjerenje, kao i da njegovo iskustvo bivšeg investitora može pomoći u tome.

"Moramo pokazati da smo stabilni u pogledu poreske politike. Kao bivši investitor mogu reći da mi je to bio najveći problem, jer ko će investirati ako se poreska politika mijenja svakih šest mjeseci. Stoga nećemo mijenjati poresku politiku, ali moramo imati i zakone i pravosuđe kako bi investitori imali povjerenje u naš sustav", rekao je premijer Orešković.

Energija i infrastruktura

Kada je riječ o prekograničnim ili regionalnim projektima, Orešković je naglasio da region mora biti fokusiran na dva ključna strateška područja-energiju i infrastrukturu.

"Energetska sigurnost je visoko na listi prioriteta svih vlada. Uzimajući u obzir stratešku lokaciju u Evropi i blizinu velikim evropskim tržištima, Hrvatska može igrati važnu poveznicu u integraciji regije u evropsko energetsko tržište", zaključio je Orešković.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније