Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 05. 2013. 08:15 >> 12:41
9

NOVA

Mandić: Utabali srpske staze

Nova srpska demokratija spremna je na dogovor i kompromise, ali nema pogađanja oko pitanja koja se tiču borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i interesa Srba u Crnoj Gori, poručio je u intervjuu za Dan lider NOVE Andrija Mandić.

Nova će sjutra u Podgorici na izbornoj skupštini izabrati novo rukovodstvo jer ističe mandat aktuelnom, koje je imenovano 2009. godine, kada je stranka osnovana. Andrija Mandić je jedini kandidat za predsjednika stranke zajedno sa rukovodećim timom. 

Prema stranačkoj proceduri, za stranačkog predsjednika mogao je da se kandiduje svaki član koji prethodno dobije podršku najmanje tri opštinska odbora, što je u predizbornoj proceduri ostvario Mandić.

„Kada su u fazi formiranja naše stranke na nas krenuli udarci sa svih strana, sve smo izdržali na nogama i utabali put novoj politici koja je bila neophodna i srpskom narodu i Crnoj Gori. Dobro smo procijenili koje je poteze bilo neophodno povući kako bi srpski narod dobio političku opciju koja će se uspješno i beskompromisno boriti za njegovu ravnopravnost u trenutku kada su napadnuti vitalni interesi, identitet, odnosno tradicija Crne Gore“, rekao je on.

Prema njegovim riječima diskriminacija Srba i prevođenje našeg naroda na status nacionalne manjine bio je jedan od glavnih projekata DPS-a, ali dolazi vrijeme da se prekine sa tom praksom i da naš narod dobije tretman kakav zaslužuje, u skladu sa svojom istorijskom ulogom utemeljivača Crne Gore. 

Mandić tvrdi da je Nova srpska demokratija nepremostiva prepreka raznim režimskim projektima, kojima se željela nanijeti šteta srpskom narodu, a to se, kako je rekao, naročito odnosi na projekat koji je za cilj imao pretvaranje Srba u nacionalnu manjinu. 

„U konačnom, naša ideja je da uskoro ugasimo srpski manjinski savjet, kako se ne bi ponovo pojavio neko ko će pod plaštom borbe za prava Srba naš narod povesti u nestajanje. Ogromna šteta nanijeta je našim ukupnim interesima i pojedinim sadržajima i programima tzv. srpskih medija, koje su osnovala ta lica predstavljajući Srbe kao najprimitivniji dio zajednice“, rekao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније