Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2016. 10:29   >>  10:19 18

KNEŽEVIĆ I BULATOVIĆ

"Režim ugrozio odnose sa Rusijom"

Crnogorski režim je svojim nerazumnim odlukama već ugrozio odnose sa Rusijom, saopštili su funkcioneri Demokratske narodne partije Milan Knežević i Predrag Bulatović tokom ragovora u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, gdje su se sastali sa Aleksandrom Bocan - Harčenkom šefom Odsjeka za Balkan i Aleksandrom Konuzinom, savjetnikom u Ministarstvu odbrane i bivšim ambasadorom u Srbiji.

Govoreći o aktuelnim odnosima između Crne Gore i Rusije, lider DNP-a Milan Knežević je još jednom potencirao pogubnost odluke crnogorskog režima pridruživanju sankcijama protiv, kako se navodi u saopštenju „našeg istorijskog saveznika i dokazanog pokrovitelja“.

„Knežević je u kontekstu ove odluke posebno naglasio da bi kontra mjere Rusije i uvođenje sankcija Crnoj Gori najviše pogodile crnogorski narod, ekonomiju i turizam koji zavise od ruskih turista i daljih investicija. Lider DNP- a je saopštio i stav da bi Milo Đukanović jedva dočekao ruske sankcije kako bi još agresivnije nastavio sa NATO kampanjom i antiruskom histerijom“, navodi se u saopštenju.

Bulatović je upoznao sagovornike sa aktuelnom poltičkom situacijom u Crnoj Gori, saopštivši stav DF- a da neće učestvovati u rekonstrukciji Vlade, koja bi u, kako stoji u saopštenju „u formalno pravnom smislu predstavljala nastavak koalicije Đukanović- Krivokapić“.

„Ovakav scenario potpomognut od određenih političkih subjekata iz opozicije predstavlja idealnu poziciju za Đukanovića, koji ne samo što planira još jednu izbornu krađu, već u ponuđenoj platformi eliminiše svaku mogućnost održavanja referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO“, kazao je Bulatović.

On je takođe potencirao da se „ovako nestabilna politička situacija mora odraziti i na dinamiku evropskih integracija za koje je postojao politički konsenzus“.

„Kao što je režim svojim nerazumnim odlukama već ugrozio odnose sa Rusijom“, zaključio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније