Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2016. 16:53 >> 16:47
28

KNEŽEVIĆ SMATRA

"U Mojkovcu pokušali falsifikovati istoriju"

Svečana akademija u organizaciji Vlade povodom sto godina od Mojkovačke bitke predstavlja brutalan pokušaj falsifikovanja slavnog događaja i crnogorske istorije, smatra predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević.

„Imajući u vidu društveni i politički kontekst, u kojem se obilježavala stogodišnjica bitke na Mojkovcu, stekao se jasan utisak da su državni funkcioneri više lamentirali nad sudbinom austrougarskih vojnika i krahom crno-žute monarhije, nego što su veličali istorijsku žrtvu crnogorskog i srpskog naroda, kojem je rat bio nametnut“, ocjenjuje Knežević.

On smatra da se namjerno „iskrivljuju“ istorijski fakti.

„Toliko površnosti i neistina u premijerovom obraćanju imaju,  u stvari, isključivo za cilj slanje poruke o uzaludnosti crnogorske žrtve, i o poimanju slobode kroz vizuru NATO-integracija“, dodaje Knežević u saopštenju.

Reagujući na sinoćnji premijerov govor iz Mojkovca, Knežević je saopštio da je „groteskno zvučao dio u kojem Đukanović objašnjava da je Crna Gora ušla u Prvi svjetski rat da bi zaštitila Srbiju i Rusiju“.

Knežević smatra da bi junaci Mojkovačke bitke „glavačke izbacili iz sale“ zvanice da su mogli da čuju govor premijera.

„Besmrtnost i žrtva naših predaka nemaju veze sa NATO pozivnicom i civilizacijskim ćorsokakom, u koji nas gura ovaj režim, nego sa bezgraničnom vjerom i ljubavlju prema Crnoj Gori i slobodi, za koju su upravo naši preci svjesno i junački položili svoje živote“, piše u saopštenju Kneževića.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније