Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 12. 2015. 07:48 >> 10:59
31

ZA PRAVOSLAVNU

Doček na trgu i šetnja do hrama

Nova srpska demokratija (Nova) organizovaće doček Pravoslavne nove godine na trgu u Podgorici, 13. januara 2016. godine. Planirano je da program počne u 20 sati, a nakon ponoći uslijediće šetnja do Hrama Hristovog Vaskresenja, gdje će mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služiti moleban.

 

Funkcioner Nove, Milutin Đukanović, rekao je za Dan da su odlučili da proslavu Pravoslavne nove godine organizuju 13. januara.

"Ta proslava je ustanovljena 1998. godine, kada su organizatori bili SNP, na čijem je čelu bio Momir Bulatović i SNS, čiji je predsjednik bio Božidar Bojović. Mi ćemo podnijeti prijavu da na trgu u Podgorici organizujemo doček Pravoslavne nove godine i očekujemo da na tom skupu budu svi koji su bili i 1998. godine, a takođe, i svi koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO", rekao je Đukanović.

On je objasnio da skup na glavnom podgoričkom trgu počinje 13. januara 2016. godine u 20 časova, a predviđen je i zabavni program.

"Poslije ponoći otići ćemo šetnjom do hrama Hrstovog Vaskresenja, kada će biti služen moleban. Ponovo se vraćamo dočeku Pravoslavne nove godine, i to želim da naglasim najvažnije je da obnavljamo proslavu, i da ćemo 13. januara održati veličanstven skup. Nova srpska demokratija će prijaviti njegovo održavanje, ali će tu biti i sve stranke koje ne podržavaju članstvo Crne Gore u NATO. Očekujemo da prisustvuju i ljudi koji su organizovali prvi doček, 1998. godine. Prijava će biti predata u srijedu ujutru", najavio je Milutin Đukanović.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније