Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 12. 2015. 17:12 >> 16:59
8

O NATO-U U SKUPŠTINI

Liberali pozdravljaju premijerov stav

Liberalna partija pozdravlja i snažno podržava stav premijera, iskazan na današnjem Premijerskom satu, da će odluku o članstvu Crne Gore u NATO savez potvrditi Skupština, kao najveći predstavnički organ svih građana Crne Gore, a shodno odredbama Ustava, saopštio je portparol te partije Ammar Borančić.

Borančić podsjeća da je Predsjedništvo Liberalne partije, na posljednjoj sjednici, zauzelo jasan stav da odluku o članstvu Crne Gore u NATO savezu mora donijeti i potvrditi Skupština Crne Gore.

"Svaki poslanik na izborima je dobio legitimitet da zastupa stavove građana koji su ga izabrali. Oni koji odbijaju da prihvate takvu odgovornost očigledno imaju problem sa sopstvenim poslaničkim legitimitetom i uvjerenjem da li zaista zastupaju volju građana u Skupštini", konstatuje portparol LPCG.

Borančić naglašava da će Liberalna partija, "kao dio aktuelne ali i dio buduće vladajuće većine koja će Crnu Goru i uvesti u sjevernoatlantski savez, vjerujući u temeljne principe parlamentarne, a ne ulične, demokratije na kojoj počiva svaka moderna i napredna država svijeta, podržaće takvo rješenje. Ulazak u NATO biće, kako kažu Liberali, potvrda još jednog velikog uspjeha svih građana i budućih generacija.

"Takav put, liberali su u Crnoj Gori trasirali prije više od dvije decenije", kazao je Borančić.

On podsjeća kako je Liberalna partija uvjerena da Crna Gora zato mora, u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju uređenju državnog sistema, vladavine prava i izgradnji pravne države.

"Obračun sa visokim kriminalom, visokom korupcijom i onim pojedincima koji djeluju na štetu građana a ne u korist javnog interesa, mora biti cilj svih nas u godini pred nama. Liberalna partija, kao dio aktuelne ali i buduće vlasti, nakon parlamentarnih izbora, insistiraće na takvoj politici", zaključio je Borančić,

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније