Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

02. 12. 2015. 13:55   >>  14:17 1

VUJANOVIĆ O NATO-U

Poziv impuls evropskim integracijama

Poziv Crnoj Gori za člansto u NATO istovremeno je i snažan impuls njenim evropskim integracijama, smatra crnogorski predsjednik Filip Vujanović.


On je, na koktelu koji je premijer Milo Đukanović priredio povodom dobijanja poziva, rekao da želi da podijeli zadovoljstvo sa svima koji u NATO-u vide punu vrijednost kojoj Crna Gora sada pripada.

„Želim da uvjerim i one koji su bili neopredijeljeni, a i one koji su bili protiv ove integracije, da će Crna Gora sa članstvom u NATO da dobije mnogo u bezbjednosnom, ekonomskom i političkom smislu“, poručio je Vujanović.

On je ocijenio da će Crna Gora pozivom u NATO da dobije mnogo i na potvrdi njenih evropskih integracija.

„Ovo jeste snažan impuls evropskim integracijama Crne Gore, i ja ga razumijem kao vrijedan doprinos ubrzanju tih integracija“, kazao je Vujanović.

Kako je naveo, poziv Crnoj Gori je, osim za nju, vrijednost i za region, jer predstavlja ohrabrenje za sve aspirante koji žele da budu dio Alijanse.

„Ali je ovo, svakako, vrijednost i za NATO, koji je pokazao da je politika otvorenih vrata trajna politika i odlučna vrijednost tog saveza“, rekao je Vujanović.

Crna Gora je, kako je kazao, posljednja mediteranska država koja je postala dio NATO porodice.

„Čeka se, naravno, izvjesna ratifikacija, ali je sigurno da ćemo postati članica. Ja očekujem - u najkraćem mogućem vremenu, i ovo doživljavam kao veliki dan za Crnu Goru i sve njene građane“, dodao je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније