Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2015. 18:00   >>  17:49 7

U SUSRET 1. DECEMBRU

Dosadašnji napredak CG ohrabrujući znak

Dosadašnji napredak koji je Crna Gora ostvarila u sveobuhvatnim reformama, veoma je ohrabrujući znak u susret sastanku NATO ministara vanjskih poslova iduće sedmice, na kome će biti razmotrena odluka o upućivanju poziva za članstvo u Alijansi, ocijenili su predstavnici zemalja članica NATO-a. Danas je, u Briselu, održan sastanak Sjeverno-atlantskog savjeta (NAC) i Crne Gore, kojim je predsjedavao generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. Na sastanku su bili Igor Lukšić i Milica Pejanović – Đurišić.

“Članice NATO su pohvalile značajan napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u sveobuhvatnim reformama kao i čvrstu posvećenost i političku volju koju je pokazala u procesu pristupanja NATO. Posebno je potenciran vidljiv napredak u povećanju podrške javnog mnjenja koji je rezultat intenzivne kampanje, kao i konkretni rezultati u cilju jačanja pravnog sistema. Dosadašnji napredak Crne Gore ocijenjen je kao veoma ohrabrujući znak u susret sastanku NATO ministara vanjskih poslova iduće sedmice na kom će biti razmotrena odluka o upućivanju poziva za članstvo u Alijansi. NATO članice su pozdravile spremnost Crne Gore da nastavi reforme i u narednom period”, saopšteno je nakon sastanka.

Sjeverno-atlantski savjet zasjedao je danas u Briselu povodom okončanja petog ciklusa Akcionog plana za članstvo (MAP), u okviru Intenziviranih i fokusiranih razgovora Crne Gore sa NATO.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić informisali su o rezultatima aktivnosti sprovedenih u okviru petog ciklusa MAP, sa akcentom na kampanju za podizanje podrške javnosti za članstvo u NATO i reforme u oblasti vladavine prava.

“Crna Gora je u potpunosti i bespovratno posvećena svom evropskom i evroatlantskom putu, uvjerena da je to u najboljem interesu za dugoročni prosperitet i stabilnost Crne Gore, kao i cijelog region”, kazali su Lukšić i Pejanović-Đurišić.

Naglašeno je da će Crna Gora i dalje nastaviti da predano radi na reformi svog društva, i da će poziv za članstvo u NATO koji uskoro očekujemo biti veliko ohrabrenje u tom pravcu.

Lukšić i Pejanović-Đurišić imali su i odvojeni bilateralni sastanak sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom na kojem je detaljnije bilo riječi o aktivnostima koje predstoje u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније